MATER Stud – Egyetemi Szakdolgozatok

Böngészés, Intézmény

Exportálás mint [Atom feed] Atom [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Csoportosítás: Tétel típusa | Létrehozók | Nincs
Tételek száma: 472.

Adu, Krisztián József (2016) Sous-vide kezelés és a nagy hidrosztatikai nyomás kombinált alkalmazásának hatása a sertés karaj fizikai-kémiai és mikrobiológiai tulajdonságaira. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Ajvazov, Orsolya (2016) Biotápsó adagolásának hatása a bor kémiai összetételére. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Ali, Abdullahi Said Yusuf (2016) Is Amblyseius swirskii egg suitable as food source for thrips? Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Ambrus, Krisztina (2016) A bor illósav-tartalmának változásai az ecetsavbaktérium tevékenységének függvényében. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Angyal, Andrea (2016) Kereskedelmi forgalomban kapható gyorsfagyasztott leveles tészták érzékszervi minősítése. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Apró, Erna Dóra (2016) Van-e élelmiszerfüggőség? Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Babicz, Gergely Péter (2016) Az európai multinacionális cégek hatása a magyar mezőgazdaságra és élelmiszeriparra. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Badjie, Sanna (2016) Performance of the different entities in the Thrips tabaci cryptic species complex and Frankliniella occidentalis on bean. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Bagi, Bianka (2016) Alanyok hatása a hajtatott fehér típusú paprika mennyiségi és minőségi paramétereire. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Bakos, Vanda (2016) Egyes cukorfajták hatása a vércukor szintre. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Balla, László (2016) Primula nemzetség faj- és fajtaválasztéka. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Balogh, Vivien (2016) Spreadek állományának összefüggése a cukortartalommal. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Balásházy, Csilla Erzsébet (2016) Nagykovácsi átfogó vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Banka, Zsófia (2016) Xilo-oligoszachariddal készült ivójoghurtok tárolás alatti stabilitásának vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Barabás, Máté (2016) Kereskedelmi forgalomban lévő Rhodiola rosea alapú készítmények azonosítása molekuláris markerrel. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Baranyás, Anikó (2016) Mélységi vizek ammóniummentesítése biológia módszerrel. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Barna, Boglárka (2016) Ocimum basilicum L. taxonok összehasonlító vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Barna, Emília (2016) Gyümölcs pasztillák fejlesztése és vizsgálata tárolási próba során. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Barnucz, János (2016) Különböző összetételű hidegen préselt zöldség– és gyümölcslevek eltarthatósági vizsgálata HHP technológia alkalmazásával. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Bartalos, Anna (2016) A reform szójatermékek fogyasztói megítélése, kérdőíves felmérés valamint neofóbia és hedonizmus attitűd skálák tükrében. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Begala, Anna (2016) A közönséges orgona (Syringa vulgaris) hatóanyagainak és a vérehulló fecskefű (Chelidonium majus) kivonatának hatása élesztőgombákra. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Behán, Tamás (2016) Szárnyasok tartásának hatása a talaj gyommagkészletére. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Bencze, Andrea (2016) Eger, Intermodális központ és környékének szabályozási terve. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Benedek, Krisztina Emőke (2016) Nagy hidrosztatikus nyomás hatása étkezési túró mikrobiológiai stabilitására és egyéb minőségmeghatározó tulajdonságaira. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Berecz, Blanka (2016) Kivi eltérő tárolási körülmények mellett mutatott élettani viselkedésének vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Bergendi, Nadin (2016) Az Exochorda x macrantha "The Bride" különböző időpontokban történő hajtásdugványozása. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Berki, Nikolett (2016) Házi kefir fermentációjának nyomon követése közeli infravörös spektroszkópiával (FT-NIR). Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Berlich, Erika (2016) A SZIE Rovartani tanszékén található bogárgyűjtemény 29 családjának katalogizálása. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Berta, Bálint (2016) Mit jelent a bio, avagy az ökológiai gazdálkodásból származó élelmiszerek a Magyar kiskereskedelemi üzletek és szaküzletek polcain. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Berényi, István (2016) Borokból készült párlatok felismerhetősége. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Beszédes, Adrianna (2016) Bőrápolásban használatos növényi olajok. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Biró, Adrienn (2016) Pizzák eltarthatóságának növelése ózonos és ultraviolás kezelésekkel. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Boda, Boglárka Mária (2016) Xilo-oligoszachariddal készült gyümölcszselék tárolás alatti stabilitásának vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Bognár, Bence Szabolcs (2016) Öntözés hatásai a homoktövis (Hippophae rhamnoides L.) termésének morfológiai és beltartalmi tulajdonságaira. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Bognár, Erzsébet (2016) Magolajok dezodorálása során keletkező 3-MCPD- és glicidol-észterek vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Bognár, Pál (2016) Biostimulátorok hatása csepleszmeggy hibridek hajtásdugványainak gyökeresedésére. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Bori, Ágnes (2016) Nagy hidrosztatikus nyomáskezelés hatása a sertéskarajban végbemenő sódiffúzióra és egyéb jellemzőkre. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Botyánszki, Nóra (2016) Ételízesítők összehasonlítása és vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Bozsik, Iringó Villő (2016) Kisüzemi sörökből izolálható élesztőgombák tipizálása mikroszatellit primerrel végzett PCR módszerrel. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Bozsók, Bettina (2016) Friss málna tárolhatóságának javítása ózon alkalmazásával. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Bozsók, Bettina (2016) Friss málna tárolhatóságának javítása ózon alkalmazásával. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Bravik, Lilla (2016) Ízesített céklaszárítmányok fejlesztése vákuumszárítással. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Bruckner, Anita Edina (2016) Webes felület készítése a Magyarországon elérhető felsőoktatási lovasszakember-képzésekről. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Brányi, Edina (2016) Húsipari szennyvíztisztítási technológiáknak a jellemzése egy esettanulmány alapján. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Brányi, Edina (2016) Húsipari szennyvíztisztítási technológiáknak a jellemzése egy esettanulmány alapján. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Buják, Csenge (2016) A pontyhús egyes fizikai és kémiai tulajdonságainak változása az időjárási körülmények hatására. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Bábinszki, Zsombor (2016) A fűszerpaprika tápanyagellásáts hatásainak vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Bábinszki, Zsombor (2016) A fűszerpaprika tápanyagellásáts hatásainak vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Bácsfalvi, Anna Lavínia (2016) Clostridium saccharobutylicum butanol termelőképességének vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Bársony, Kristóf Levente (2016) Komposztok dózisfüggő hatásértékelése salátával. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Bátori, Dorka (2016) Csobánka, "a Pilis gyöngyszeme". Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Bényi, Dóra (2016) Kezelési idő hatásának vizsgálata tojáslé termékekre 400 MPa-os HHP alkalmazása során. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Bíró, Dóra (2016) A x Cupressocyparis leylandii szaporításának és termesztésének helyzete a hazai díszfaiskolákban. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Bódis, Alexandra (2016) Borvidékek kapcsolata a természeti értékekkel, fejlesztési és marketing szempontok alapján. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Bótz, Mónika (2016) A Budai-hegység három kilátójának tájépítészeti összehasonlítása. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Böszörményi, Borbála (2016) Sátoraljaújhely a lineáris város. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Bűdi, Dávid (2016) Házi joghurt fermentáció nyomon követése Fourier-transzformációs közeli infravörös spektroszkópiával. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Csatári, Júlia (2016) Real-time PCR teszt kidolgozása és alkalmazása Entamoeba muris kimutatására. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Cseh, Edina (2016) Óbuda nyugati kapuja : Aranyhegy és Mocsárosdűlő integrálódása a kerület életébe. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Cseke, Júlia (2016) A politejsav bomlás vizsgálata házi kerti komposztban. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Csernyák, Ferenc (2016) Kombinált tartósító eljárások alkalmazása szamócapüré minőségének megőrzése céljából. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Csikány, Lídia Viktória (2016) Lisztkeverékek vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Csillag, Katalin Zsófia (2016) Cékla beltartalmi paramétereinek vizsgálata eltérően kezelt termőföldben termesztett fajtáknál. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Csiszér, Zsolt (2016) Ultraibolya fény alkalmazása az ivóvízkezelésben. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Csonkics, Andrea (2016) Palántakori foszfortípusok és mikrobiális kezelések utóhatása paradicsomon. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Csuka, Noémi (2016) Kézműves sörök illékony aromavegyületeinek vizsgálata GC-MS módszerrel. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Csumán, András (2016) Kommunális szennyvíziszap vermikomposztálásának laboratóriumi szintű vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Csupcsák, Attila (2016) Kőröshegy települési tanulmánya Balatonföldvár vonatkozásában. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Csurka, Tamás (2016) A pálinka eredetvédettségének kemometriai vizsgálata, különös tekintettel a barack- és a szilvapálinkára. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Csábi, Orsolya (2016) GMO-mentes szójatermesztés helyzete a Vajdaságban. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Csányi, Bianka (2016) Arduino modulok összehasonlítása klasszikus analitikai mérőeszközökkel. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Császár, Bianka (2016) Nagypáli példája, egy ökofalu fejlődésének és vidékfejlesztő szerepének elemzése. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Czeiz, Zsuzsa (2016) Az Orczy negyed épített környezetének megújítása. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Czibula, Adrienn (2016) Szilvafajták tárolhatóságának vizsgálata. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

D. Nagy, Áron Attila (2016) Sapore ízkovászokból készült termékek vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Danczi, Boglárka (2016) Kísérletek bifidobaktériumok fitáz enzimet kódoló génjének kimutatására. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Dandé, Alexandra (2016) Bioszén és baktériumtrágya hatása a talaj termőképességére. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Dankházi, Miklós (2016) Mustkezelési megoldások megválasztásának szempontjai, tekintettel a must polifenol szintjére és zavarosságára. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Darvas, Balázs (2016) A tanyafejlesztési program bemutatása. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Dely, Sára (2016) Fekete ribizlivel ízesített csokoládé. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Dencs, Kitti (2016) Nyugtató hatású gyógynövények és termékeik Kárpátalján (Valeriana officinalis, Lavandula angustifolia, Melissa officinalis, Humulus lupulus). Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Dienes, Ildikó (2016) One-shot technológiához alkalmazható krémek kifejlesztése. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Dirner, Attila (2016) Padlizsános zsúrkrém gyártástechnológiája. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Domaföldi, Ádám (2016) Intelligens keresőmotor agrár- és kézműves-termékekhez. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Domonkos, Izabella (2016) Ekcémás bőrbetegségek kezelésében használható gyógynövények. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Domán, Tamás (2016) Ananász párlat készítése különböző élesztőkkel. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Dománszki-Debreceni, Szilvia (2016) A gyógyszerek és a kapcsolódó szerves vegyületek metabolikus változásai. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Dusza, Eszter (2016) Aszútörköly extrakciója és analitikai vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Démuth, Zsanett (2016) Totutejből készült pre- és probiotikus készítmény fejlesztése. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Dénes, Balázs (2016) Gluténmentes alapanyagokból, gyümölcs ízesítéssel készült sörök termékfejlesztése, az alapanyagok összetételének optimálása. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Dóczi, Sára (2016) A magyar és angol megújuló energiaforrásból származó villamos energia termeléshez nyújtott működési támogatási rendszerek összehasonlítása. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Dóró, Tímea (2016) Fekete bodza fajták hagyományos és kíméletes tartósításának összehasonlító vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Ecsedi, Judit (2016) Étkezési szalonnáról származó élesztőgombák lipolítikus aktivitásának jellemzése. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Egyed, Fruzsina (2016) Mezei cickafark (Achillea collina Becker) nemesítési anyagok összehasonlító kísérlete. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Együd, Norbert (2016) A légköri nikkelszennyezettség jellemzése levélminták vizsgálata alapján. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Englert, Virág (2016) Szeletelt körte eltarthatóságának növelése kíméletes hőkezeléssel. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Erdélyi, Barnabás (2016) Mikotoxinok változó szerepe az élelmiszeriparban. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Erdős, Balázs (2016) Artificial neural network assisted spectrophotometric method for monitoring fructo-oligosaccharides production. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Erdős, Zoltán (2016) Élelmiszerből és annak feldolgozó környezetéből izolált Pseudomonas törzsek antagonista hatásának vizsgálata Campylobacter jejuni ellen. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Eőry, Noémi (2016) A városi hősziget és a zöldfelületek közötti összefüggések távérzékeléses vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Farkas, Zsuzsanna (2016) Génbanki orbáncfű (Hypericum perforatum L.) taxonok értékelése. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Fazekas, Bernadett (2016) A verjus készítése és térhódítása Magyarországon. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Fazekas, Gabriella Krisztina (2016) Nagy hidrosztatikus nyomású technológia alkalmazása zöldség- és gyümölcslevek eltarthatóságának növelésére. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Fehér, Adrienn (2016) Kisüzemi sörfőzdében alkalmazható gyors mikrobiológiai módszerek tanulmányozása, alapvető laboratóriumi háttér tervezése. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Feith, Szilvia (2016) Nyomáskezelt húsok (csirke, sertés) fehérjéinek vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Fejes, Csilla (2016) Élelmiszeripari Termékfejlesztés Vállalatirányítási Rendszerben. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Fekete, Dávid (2016) Palotaváros - Székesfehérvár történeti városrészének általános elemzése. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Fekete, Máté Gyula (2016) Üzleti modell induló biogazdaság számára. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Fekete, Tamara Cecília (2016) Zöldséges sör termékfejlesztésének megalapozása. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Fentősi, Eszter (2016) Közjóléti létesítmények - természetvédelmi bemutatóhelyek tervezése pilisi mintaterületen. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Figura, Mónika (2016) Vetésforgó jelentősége a környezetkímélő gazdálkodásban. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Finta, Csilla Kinga (2016) Lactobacillus és Bifidobacterium kultúrával történő rögzített sejtes erjesztés vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Frits, Barbara (2016) Az M0-s és M2-es autóutak megépülésének táji hatásai Dunakeszin és környékén. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Fucskó, Miklós (2016) Komposztdúsítás hatása a laskagomba termesztésben. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Fóra, Bianka (2016) A borok rezveratrol tartalmának elemzése. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Földi, Balázs (2016) Fluoreszcens fehérjék kifejeződésének korlátozása mutáns egérben célzott in vivo génmódosítással. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Füzesi, Adél Melinda (2016) A fény hatása a Lychnis coronaria (L.) Desr. fejlődésére a Budai Arborétumban. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Gede, Dániel Márk (2016) Trópusi gyümölcs-aszalványok előállítása kíméletes szárítási technológiával (ananász, papaya). Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Gere, Anna Júlia (2016) Biostimulátorok hatásának vizsgálata Hosta ’Dew Drop’ mikroszaporítása során. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Gesztesi, Anna (2016) Savösszetétel alakulása a 2015-ös évjáratú fehérborokban az Etyek-Budai borvidékről. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Gráf, Klaudia (2016) Magyar termékek keresettségének vizsgálata valós körülmények között végzett fogyasztói kísérletek alapján. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Grátz, Gábor (2016) A komlótermesztés és feldolgozás bemutatása a Bólyi „Humulun Lupulus” Termesztési Rendszer segítségével. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Gyengési, Lajos (2016) Ökológiai gazdálkodásból származó termékek felhasználása a vendéglátóiparban. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Györfi, Emese (2016) Exogén riboflavin hatása a Shewanella törzsek szaporodására és néhány elektroaktív komponens termelésére. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Gál, Luca (2016) Egy növényi RNS szintű minőségbiztosítási rendszer jellemzése : a nonstop decay. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Gór Nagy, Endre (2016) Szőlőbogyóról és mustból izolált élesztők azonosítása és antagonista tulajdonságainak vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Gótzy, Luca (2016) A Sempervivum tectorum L. hatóanyag-tartalom változása árnyékolás hatására. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Harsányi, Tünde (2016) A hatósági végrehajtási földárverések bemutatása, az eljárás problémáinak vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Hartai-Nagy, Eszter Dóra (2016) Almalevek beltartalmi paramétereinek és tárolás során bekövetkező romlás folyamatának nyomonkövetése FT-NIR technikával. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Hegedűs, Anett (2016) Spontán és ko-inokulációs almasavbontás folyamatának és biogén amin termelésének összehasonlítása üzemi körülmények között. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Hegyi, Dóra (2016) A Váli-völgy és Vál község vizsgálata, a település jövőbeli fejlesztési lehetőségei. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Henn, Anna Patrícia (2016) Az elektromos autó környezeti hatásainak vizsgálata két modell összehasonlítása alapján. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Herczeg, Csilla (2016) Frissen préselt narancslében bekövetkező változások nyomon követése a nagy hidrosztatikus nyomású technológia paramétereinek hatására. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Herczeg, Csilla (2016) Frissen préselt narancslében bekövetkező változások nyomon követése a nagy hidrosztatikus nyomású technológia paramétereinek hatására. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Hermán, Alex (2016) Az ólom, a réz és a cink adszorpciója és akkumulációja talaj-szőlő rendszerben. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Hernádi, Eszter Bettina (2016) Tea cream kiválásának vizsgálata fekete és zöld tea ital esetén. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Hild, Anna (2016) Badacsonyi bormintákból izolált autochton Saccharomyces cerevisiae törzsek borászati alkalmazhatóságának vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Holló, Gergely (2016) Kombinált tartósító eljárásokkal kezelt sárgarépa állományváltozásának vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Hollós, Levente (2016) A Lővérek átalakulásának vizsgálata : az egykori üdülőövezet helyén kialakult városrész idegenforgalmi szerepe és turisztikai jelentősége. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Horváth, Brigitta (2016) Kombinált kezelésekkel tartósított készételek illékony komponenseinek vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Horváth, Máté (2016) Buda-Pesti városfejlesztés a dualizmus korában : a kiegyezés utáni projektalapú városfejlesztés jellegzetességei. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Horváth, Péter (2016) Pápa Városközpont kialakulása és jövője. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Hovanyecz, László (2016) Különböző édesítőszerekkel készített gyümölcslekvárok elektronikus orral mérhető értékszervi tulajdonságainak vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Hovanyecz, László (2016) Különböző édesítőszerekkel készített gyümölcslekvárok elektronikus orral mérhető értékszervi tulajdonságainak vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Hovanyecz, Natália (2016) Különböző talajtakaró anyagok hatásának vizsgálata a szamóca virágzására, termésérésére és termésmennyiségére. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Hudák, Renáta (2016) A környezetvédelmi termékdíj élelmiszeripari vonatkozásai a tej és az ásványvíz csomagolásának vizsgálata alapján. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Hugyi, Anita (2016) Fiatal mezőgazdasági termelők indulásához igényelhető támogatásban való részvétel szabályai és lehetőségei. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Husam, Hassan (2016) Egyiptomi spenót (Corchorus olitorius L.) hazai termesztésének vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Huszti, Katalin (2016) Különböző probiotikum eredetű enzimpreparátumok összehasonlítása szacharóz alapú oligoszacharid szintézis szempontjából. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Huszár, Rita (2016) Eltérő nevelési körülmények hatása a körömvirág (Calendula officinalis L.) virág- és vetőmaghozamára. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Iványi, Barbara (2016) A burgonyafeldolgozás során keletkező szennyvíz tisztítása mikroszűréssel. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Izsák, Ágnes Kinga (2016) A kertészeti ágazatok értéklánc modellje, a bor példája : Dűlőtől a világpiacig. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Jaksa, Fruzsina (2016) A hazai növényvédőszer engedélyezés folyamata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Jankó, Lilla Anna (2016) Biológiailag aktív vegyületek kinyerési lehetőségének vizsgálata fekete bodza törkölyből. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Jesztl, Brigitta (2016) Szemes, őrölt és főzött kávé vizsgálata klasszikus módszerrel és FT-NIR eljárással. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Judák, Laura Erzsébet (2016) Fóliatelep létesítésének, bérlésének adminisztratív követelményei a fiatal gazda pályázattól az egyéni vállalkozásig 2009-2016. egy esettanulmányon keresztül bemutatva. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Judák, Laura Erzsébet (2016) Fóliatelep létesítésének, bérlésének adminisztratív követelményei a fiatal gazda pályázattól az egyéni vállalkozásig 2009-2016. egy esettanulmányon keresztül bemutatva. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Juhász, Flóra (2016) A sertésvér nagy hidrosztatikus nyomáskezelés hatására bekövetkező változásainak vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Juhász, Kristóf (2016) Kápia és dulce italiano típusú paprikafajták összehasonlítása talajos hajtatásban. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Jákob, Péter (2016) Körtefajták fagytűrő képességének meghatározása. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Jánny, Alexandra (2016) Kereskedelmi forgalomban kapható fekete bors minták nehézfémtartalmának vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Jászai, Dávid (2016) Az Auchan márka asszociációs vizsgálata, márkaasszociációs térképének készítése. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Jónás, Anikó (2016) Pichia cactophila és Candida inconspicua hagyományos módszerekkel történő összehasonlítása. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Kakuk, Melinda (2016) β-Glüko-oligoszacharidok szintézise különböző enzimkészítményekkel. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Kalocsai, Dorottya (2016) Váci utca : a budapesti Váci utca, mint történeti főutca fejlődéstörténete, valamint szerepe a városszövetben. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Karát, Attila (2016) Szeletelt alma eltarthatóságának növelése nyomáskezeléssel. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Kecskés, Krisztina (2016) A gyomok kvalitatív és kvantitatív vizsgálata meghatározott zöldtrágyanövények hatása alapján. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Kemény, Balázs (2016) A Perilla frutescens csírázásbiológiája. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Kemény, Bálint (2016) Különböző növényi zsírkeverékek szilárdulási folyamatainak vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Kenyeres, Dániel (2016) Tojásfehérje alapú "ToTu” tejjel készült fagylaltok tulajdonságainak vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Kerekes, Bence Martin (2016) Szója fajta-összehasonlító vizsgálat különböző kezelések tekintetében. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Kertai, Emese (2016) Növényi és állati fehérjeforrások analitikai vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Keöd, Ágoston (2016) Biopreparátumok alkalmazása szabadföldi paradicsom kultúrában. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Kibichii, Sangut Alex (2016) An analysis of rose cut flower importers, wholesalers and retailers perspective of rose cut flowers quality characteristics; Case study of rose cut flowers in Budapest, Hungary. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Kind, Antónia Mária (2016) Nagy hidrosztatikus nyomáskezelés édes savó koncentrátumra gyakorolt hatásainak vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Kirinovits, Barbara (2016) A lestyán (Levisticum officinale Koch.) egyedszelekciós nemesítése. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Király, Petra Anna (2016) A generikus márkák értelmezése. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Kis, Tibor (2016) Kisüzemi sörfőzde létesítésének üzleti terve. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Kisbalázs, Orsolya (2016) Vidékfejlesztés az UNESCO WH státuszú borvidékeken. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Kiss, Attila (2016) Finomseprős és tölgyszegmenses érlelés hatása Olaszrizling bor minőségére. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Kiss, Máté (2016) Talajnedvesség megőrzés tavaszi magágykészítés során. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Kiszelák, Katalin (2016) Kapcsolt analitikai rendszerek alkalmazása Cardamine violifolia-ban előforduló szelén módosulatok vizsgálatára. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Knyazoviczki, Barbara (2016) Különböző eredetű nyers tejek összehasonlító vizsgálata Fourier transzformációs közeli infravörös spektroszkópiai módszerrel. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Knyazoviczki, Barbara (2016) Különböző eredetű nyers tejek összehasonlító vizsgálata Fourier transzformációs közeli infravörös spektroszkópiai módszerrel. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Kocsis, Bálint (2016) Adalékanyagok mennyiségének csökkentési lehetőségei nagy hidrosztatikus nyomással. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Kocsis, Dorottya (2016) Szénsav-tartalmú borok oldott oxigén és szén-dioxid tartalmának vizsgálata különböző beállítású üzemi palackozó gépsoron. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Kocsis, Erika (2016) A szolnoki Széchenyi városrész kollázs jellegű településszövete. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Kocsis, Joseph Michael (2016) A csalán (Urtica dioica) antibakteriális hatásai. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Kollár, Katalin (2016) Gyógynövények és illóolajok használata az ökológiai gazdálkodás növényvédelmében. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Kolpaszky, Dániel Zoltán (2016) Búzakorpa biológiai feltárása vegyes penészgomba kultúrák alkalmazásával. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Koltai, Noémi Mercédesz (2016) A Rágyánszki arborétum szerepe Orosháza zöldfelületi rendszerében. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Koplányi, Bence (2016) Zöldség párlatok fejlesztési lehetőségei. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Kosztik, Mario (2016) Shewanella xiamenensis vizsgálata különböző koncentrációjú szubsztrátumok jelenlétében kétkamrás mikrobiális üzemanyagcellában. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Kosztrihán, Márton Iván (2016) Klímaváltozás hatása az alkalmazható borászati technológiákra. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Kovács, Andor (2016) A Sorbus bakonyensis azonosítása mikroszatellit markerekkel. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Kovács, Anikó (2016) Tejporral dúsított szeletesárú gyártmányfejlesztése. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Kovács, Anikó (2016) Tejporral dúsított szeletesárú gyártmányfejlesztése. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Kovács, Bence (2016) 5 Hosta fajta értékelése különböző fényviszonyok között. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Kovács, Dóra Zsuzsanna (2016) A Szamos Marcipán Kft. tulajdonát képező webshop felhasználói és adminisztrátori felületének fejlesztése. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Kovács, Kinga (2016) Pácolási technológia fejlesztése aktív ultrahang alkalmazásával : a sókoncentráció és a hőmérséklet hatása a só diffúziójára. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Kovács, Nikoletta (2016) "Fiatal gazda" program értékelése és bemutatása egy nyertes pályázaton keresztül. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Kovács, Nóra Beáta (2016) Vác vasútállomás környékének rendezése. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Kozák, Anett (2016) Gyártásközi sörminták antioxidáns kapacitását befolyásoló tényezők vizsgálata a sörkészítés folyamata során. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Kresz, Rebeka (2016) Frukto-oligoszacharidok enzimes szintézisének nyomon követése UV spektrofotometriás módszerrel. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Kresz, Rebeka (2016) Frukto-oligoszacharidok enzimes szintézisének nyomon követése UV spektrofotometriás módszerrel. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Kresz-Guther, Péter (2016) Kísérleti aukciók az élelmiszermarketingben. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Kriska, Dániel (2016) β-galaktozidáz stabilitásának vizsgálata enzimes membrán reaktorban. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Kriston, Márton (2016) Villamosenergiával tőrténő fűtési lehetőségek. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Kriston, Tímea (2016) Városrész rehabilitáció Ózd Város példáján. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Krokker, Lilla (2016) Lactobacillus eredetű β-galaktozidázok előállítása és transzgalaktozil aktivitásuk tanulmányozása. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Kruchió, Bettina (2016) Peszticidek növényi felvételének változása bioszén adalékolás hatására a talajban. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Kruppa, Viktória (2016) Nagy hidrosztatikus nyomás hatása a tej savas alvadási tulajdonságaira és a joghurt minőségére. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Krähling, Katalin (2016) Sárkeresztes kultúrtörténeti egyedi tájértékeinek és tájtörténetének vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Krénusz, Judit (2016) Lactobacillus törzsek naringináz enzim termelésének vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Króner, Csilla (2016) Magyarországi búzatermesztés lehetőségei és kihívásai a kereskedelemi értékesítésben. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Kubinyi, Júlia (2016) Salgótarján Zagyvapálfalva városrészének rehabilitációja. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Kulcsár, Péter (2016) A Harlekinkatica szőlészeti és borászati jelentősége. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Kun, Kata Sára (2016) Újlipótváros múltja és jelene : kulturális útjának vizsgálata és fejlesztése. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Kupó, Bálint (2016) Gazdag kliens oldali alkalmazások JavaFX-el. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Kurucz, Ilona Katalin (2016) Vákuumszárítással előállított trópusi gyümölcsaszalványok. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Kuszmann, Bettina Anikó (2016) Kombinált tartósító kezelések hatása tojásfehérje lé fehérjéire. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Kárpáti, Zsóka (2016) A kávézacc beltartalmi vizsgálata hasznosítási lehetőségek céljából. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Kóczián, Rita (2016) Az α-glükozidáz enzim tanulmányozása oligoszacharidok szintézisére. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Kónya, Balázs Ferenc (2016) Symbivit mikorrhizáló szer hatása hajtásdugványok gyökeresedésére. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Kósa, Gréta (2016) A klímaváltozás hatása a szőlőtermesztésre és a síkhegyi Pinot noir borok jellegére. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Lakatos, Edina (2016) Egy háztáji komposztálás és egy üzemi komposztálás bemutatása. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Le Ly Vu Vi, Viktor (2016) Can Frankliniella occidentalis and Thrips tabaci survive on Tetranychus urticae eggs? Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Ledzényi, Lilla (2016) Jaminai bányatavak vizsgálata és rehabilitációjának lehetőségei. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Lelkes, Dániel (2016) A kénezés hatása a finomseprőn tartott borok minőségére. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Licsik, Nóra (2016) Pilisszántó éves adózási adatainak elemzése 2010 és 2015 között. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Lipusz, Renáta (2016) Összefüggés keresése Yarrowia lipolytica törzsek dsRNS-e és Listeria ellenes gátló hatása között. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Liszta, Róbert (2016) Gyümölcsös ízesítésű gluténmentes sörök gyártástechnológiájának kidolgozása, az összetevők arányainak meghatározása. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Litsauer, Attila (2016) Paprikafajták összehasonlítása ökológiai gazdálkodás körülményi között. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Lukács, Mátyás (2016) Sportolókat célzó étrend-kiegészítők műszeres analízisének modern lehetőségei. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Lukácsi, Noémi Eszter (2016) Biostimulátorok alkalmazásának lehetőségei az Actinidia deliciosa "Jenny" mikroszaporítása során. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Lévai, Pál (2016) Lekvárok fejlesztése fehér szőlőfajtákból. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Magyar, Dóra (2016) Egyes sütőipari termékek összehasonlítása a gyártástól a kereskedelemig. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Major, Enikő Ibolya (2016) Invázióra hajló Opuntia fajok reprodukciós képessége és vegetatív terjedési stratégiái a Soroksári Botanikus Kert és a Kísérleti Üzem és Tangazdaság területén. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Marek, Balázs (2016) Cefreáztatás idejének és enzimkezelés hatásának vizsgálata Tramini szőlőfajta borában. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Markó, Gábor (2016) Az „Escaping from predators - An integrative view of escape decisions” című könyv részleteinek fordítása. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Mattyasovszky - Philipp, Dóra Anna (2016) A faértékbecslés jelentősebb külföldi és magyar módszereinek áttekintése, valamint összehasonlítása mátyásföldi zöldfelületeken található faegyedek felmérése alapján. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Mayer, Márk Miklós (2016) A sörgyártás során felhasznált gluténbontó enzim hatásának tanulmányozása ELISA módszerrel. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Medve, Viktória (2016) Avokádókrémmel töltött táblás étcsokoládé termékfejlesztése. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Mezei, Bence (2016) Energiaitalok benzoesav és szorbinsav tartalmának meghatározása HPLC-UV módszerrel. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Miklós, Orsolya (2016) Vác, Deákvár kialakulása és elemzése. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Molnár, Bence (2016) Édesítőszeres 3in1 instant kávé fejlesztése és érzékszervi bírálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Molnár, Bence (2016) Édesítőszeres 3in1 instant kávé fejlesztése és érzékszervi bírálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Molnár, Csilla (2016) Keresztezett máktörzsek értékelése. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Molnár, Dániel (2016) A genetikailag módosított növénytermesztés helyzete az Európai Unióban és Magyarországon. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Molnár, Tímea (2016) Oltott palánták alkalmazása a zöldségtermesztésben. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Monori, Dóra (2016) Péksütemények hűtve tárolásának lehetőségei, korlátai. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Montvai, Zsófia Sára (2016) Kisüzemi élesztőmenedzsment megvalósítása. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Murár, Zsuzsanna (2016) Kombinált kezelések alkalmazása gombaszeletek tartósítására. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Márki, Henriett (2016) Ipolytölgyes zöldfelületi rendszerének elemzése a Virágos Magyarországért Környezetszépítő Verseny tükrében. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Márton, Vivien (2016) Szaponintartalmú gyógynövények alkalmazása. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Mátlé, Alexandra (2016) Zártkerti átalakulás problémái és lehetőségei : Budakeszi Makkosmária, Nagyszénászug. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Mátravölgyi, Gergely (2016) A homoktövis lekvárok beltartalmi- és érzékszervi tulajdonságainak változása a tárolás során. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Mátyás, Lilla Márta (2016) Bakteriocin termelés indukálhatóságának vizsgálata Lactobacillus törzseknél. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Mészáros, Kitty (2016) A sous-vide kezelés és a nagy hidrosztatikai nyomás hatása a sertéskaraj minőségére és biztonságára. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Mészáros, Lilla Alexandra (2016) Melaszból történő etanol fermentáció nyomon követése közeli infravörös spektroszkópiával. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Mészáros, Mariann (2016) Kéktúra-szakasz vizsgálata tájvédelmi és turisztikai szempontokból : Regéc és Boldogkőváralja között. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Mészöly, Dorottya (2016) Császárfa (Paulownia) tulajdonságainak átfogó elemzése. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Móri, Petra (2016) Kókuszzsír frakciók fizikai tulajdonságainak vizsgálata a technológiai felhasználhatóság szempontjából. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Móricz, Rebeka Virág (2016) A Candida zemplinina populáció változása Saccharomyces cerevisiae-val kevert tenyészetben fehér must erjesztése során. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Mühlbacher, Renáta (2016) Kiválasztott budapesti fasorok lombozatának vizsgálata a lerakódott szennyeződések szempontjából. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Müller, Norbert (2016) A magyar mezőgazdaság lehetőségei a megújuló energiaforrások előállításában, felhasználásában, értékesítésében. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Nagy, Alexandra (2016) Az Ipomoea batatas (L. ) Lam. (édesburgonya, batáta) különböző művelésmódjainak értékelése, egyes beltartalmi paramétereinek vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Nagy, Bernadett (2016) Fajtamézek megkülönböztethetőségének vizsgálata elektronikus orral. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Nagy, Dániel (2016) Joghurtból és táplálék-kiegészítőből izolált probiotikus baktériumok antagonista hatása Listeria innocua ellen. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Nagy, Dávid (2016) Roncsolás-mentes keménységmérési módszerek összehasonlítása. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Nagy, Dávid (2016) Roncsolás-mentes keménységmérési módszerek összehasonlítása. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Nagy, Eszter (2016) A Fóti-Somlyó természetvédelmi szempontú ökoturisztikai vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Nagy, Eszter (2016) A Fóti-Somlyó természetvédelmi szempontú ökoturisztikai vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Nagy, Eszter (2016) Pulzáló elektromos térerő hatásának vizsgálata fekete bodzalé esetén. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Nagy, Fanni (2016) Gabonafélék és pszeudocereáliák toxikus fém- és nyomelemtartalmának elemző összehasonlítása. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Nagy, Fanni (2016) Gabonafélék és pszeudocereáliák toxikus fém- és nyomelemtartalmának elemző összehasonlítása. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Nagy, Réka (2016) A Budai Arborétum Tilia taxonjainak állapotfelmérése és értékbecslése. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Nagy László, Bendegúz (2016) Ike-jime japán hal-vágástechnológia : ponty (Cyprinus carpio) húsminőségére és eltarthatóságára gyakorolt hatásának és ipari alkalmazásának vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Nagy László, Bendegúz (2016) Ike-jime japán hal-vágástechnológia : ponty (Cyprinus carpio) húsminőségére és eltarthatóságára gyakorolt hatásának és ipari alkalmazásának vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Nagybaczoni, Áron (2016) Egy kesztölci földterület ökológiai szamócatermesztésre való átállításának megtervezése. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Naphegyi, Beáta Kinga (2016) Növényi hatóanyagok szerepe az Alzheimer-kór kezelésében. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Nemoda, Ferenc (2016) Budapest, XV. Kerület, Wysocki utca - Rákos út - Taksony sor által határolt terület megújítása. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Nyulasi, Anna Katalin (2016) Az ásványvizes PET palackok fejlesztési lehetőségei és környezeti hatásuk. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Németh, Annamária (2016) Budapesti folyóparti strandfürdők zöldfelületi elemzése és az egykori Tungsram strand fejlesztési lehetőségei. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Németh, Imre (2016) Néhány élesztőgomba β-galaktozidáz termelésének vizsgálata és az előállított enzim jellemzése. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Németh, Krisztina (2016) Rögzített sejtes bioanódos mikrobiális energiacella teljesítményének vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Németh, Nóra (2016) Szivattyús energiatározás lehetőségének vizsgálata Magyarországon. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Németh, Éva (2016) A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerepe a gazdálkodók életében. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Ocsovai, Anna (2016) Prebiotikummal készült gyümölcsdesszertek tárolás alatti változásainak nyomonkövetése. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Odonics, Balázs (2016) Arany-patak menti településcsoport turisztikai fejlesztési koncepciója. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Oláh, Evelyn (2016) A cukor - zsír rendszerek stabilitásának vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Opelcz, Kitti Alexandra (2016) Ajmanice-dűlő és Kőbánya védett természeti területeinek vizsgálata, tájhasznosítása Budakalász településen. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Opre, Donatella (2016) A nemzetközi versenyképesség elemzése a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek exportjának piacán. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Orbán, Petra Anita (2016) Bifidobacterium lactis Bb-12 törzs eredetű oligoszacharidok előállítása és hasznosíthatóságának vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Orbán, Zsuzsanna (2016) Ízváltós nyalóka termékfejlesztése. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Pallai, Orsolya (2016) Palsgaard® féle ammónium-foszfatid hatása az étcsokoládé viszkozitására és folyáshatárára. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Palásthy, Gergely Ferenc (2016) Régi magyar almafajták ellenállósága almafalisztharmattal és ventúriás varasodással szemben. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Papp, Zoltán (2016) Eper aromakomponenseinek szétválasztása organofil pervaporációval. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Parrag, Viktória (2016) Matthias Michelsburg: Materialklassifikation in optischen Inspektionssystemen mithilfe hyperspektraler Daten (2014) doktori disszertáció részletének fordítása. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Pataki, Emese (2016) Növényházi dísznövénytermesztés múltja és jelene a Flóra Híradó tükrében. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Peic, Veronika (2016) Néhány C-vitaminban gazdag gyógynövény faj áttekintése. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Pereczes, Alexandra (2016) Zöldítés igénylésével kapcsolatos tanulságok Magyarországon. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Petró, Stella (2016) Műtrágyázási szaktanácsadási rendszerek összehasonlító értékelése néhány hazai gazdaság példáján. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Pinczés, Dóra (2016) A cucumovírus 2b fehérje szerepe a gazdanövénykör meghatározásában. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Pintér, Valentina (2016) Pseudomonas törzsek extracelluláris proteáz és sziderofór termelésének meghatározása. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Pipó, Kitti (2016) Csomagolásmentes üzletek piaci lehetőségei az első magyarországi példán keresztül. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Piskor, Fanni Vivien (2016) A brett jelleg kialakulása, megelőzése és kezelése borokban. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Plasek, Brigitta (2016) Versenytárs élelmiszerkereskedelmi láncok márkaasszociációs térképe. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Pluhár, Erika (2016) Zöldségtermesztés a közösség által támogatott gazdálkodás keretei között Magyarországon. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Pogácsás, Mónika (2016) Magyar és külföldi erdőkertek a környezetkímélő gazdálkodási rendszerekben, Arany csillag őszibarack fajta vizsgálata a Soroksári Kísérleti Üzem és Tangazdaságban. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Polgárdi, Bettina (2016) Prebiotikus szénhidrátok hatása Lactobacillus casei 01 törzs életképességére. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Pomozi, Fatime (2016) 5Na- és 12Na-fitátok biokonverziója különböző ipari fitázkészítményekkel. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Poór, Boglárka (2016) A Magnolia grandiflora fajták fagyástoleranciája. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Poór, Péter (2016) A SZIE Rovartani Tanszékén található lepkegyűjtemény bagolylepkéinek (Noctuidae) katalogizálása. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Purczel, Ágnes (2016) LED megvilágítás a kertészeti termesztésben. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Pálfi, Noémi (2016) Különböző kakaóporból készült fagylaltok összehasonlítása. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Pápa, Enikő (2016) A védjegyek és földrajzi árujelzők szerepe a kertészetben. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Pásztor, Ákos (2016) Aktív vizes jég hatása előhűtött halászati termékek eltarthatóságára. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Pécsi, Boglárka (2016) A magyar és francia búzatermesztés összehasonlítása. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Pósa, Anasztázia (2016) Pézsmatök fajtajelleg összehasonlítása. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Rab, Zoltán (2016) A BRT EverGreen és a FainSoil Bioactivator hatása a Tagetes patula "Csemő" palántanevelése során. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Radványi, Gergely József (2016) Magyarország és az Európai Unió megújuló energiatermelés változásának bemutatása a 2010-2014 közötti időszakban, a ’Renewable Energy Directive’ és ’ Magyarország Megújuló Energia Hasznosítási Cselekvési Terve 2010-2020’ tükrében. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Rainer, Tamara (2016) A hazai szójatermesztés helyzete és jövője. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Recskó, Dorina Éva (2016) Pneumatikus áttételű szélkollektor. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Reggel, Tímea (2016) A Budai-hegység zöld sáv jelzésű turistaútvonalának állapotfelmérése és látogatottsági vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Reményi, Johanna Ruth (2016) A szűrés hatása a borok polifenol összetételére. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Rideg, Eszter (2016) Rétegelt csokoládé termékfejlesztése és érzékszervi vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Rigler, Ádám (2016) Acer taxonok környezeti hasznának vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Rigó, Attila (2016) Mohaparazita csészegombák a Pyronemataceae családban (Pezizales, Ascomycota). Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Ruborits, Tamás (2016) A Jeli Arborétum kertészeti fejlesztési lehetőségei a látogatottsági időszak meghosszabbítása érdekében. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Rácz, Attila Ferenc (2016) Saját építésű nedvességmérő szenzor tervezése és működtető szoftverének fejlesztése. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Rácz, Gréta (2016) Kenhető zsíremulzió gyártása vajtechnológiával. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Rádi, Nelli Édua (2016) Bistep növénykondicionáló anyag hatása kukorica és napraforgó vetőmag csírázóképességére. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Rékasi, Viktória (2016) Jogosultságkezelő rendszerek elméleti bevezetése, gyakorlati megvalósítása és speciális felhasználási lehetőségei. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Rétfalvi, Ádám (2016) A Natur Biokal 01 természetes növényerősítő preparátum szerepe ökológiai termesztésű paprikahajtatásban. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Réti, Szilvia (2016) Ipari ingatlan energetikai korszerűsítése napelemes rendszerrel. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Rókusfalvy, Pál Áron (2016) A Pinot Noir világa, a világ Pinot Noir-jai. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Rónai, Ágnes (2016) Dieter Apel: Landschaft und Landnutzung : Vom richtigen Umgang mit begrenzten Flächen. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Schmall, Gyula József (2016) Bio-effektorok használata a szabadföldi paradicsomtermesztésben : Az Azotobacter sp. és a Trichoderma harzianum (T22) hatásai. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Schubert, Bianka (2016) Bioetanol előállítása folytonos fermentációval, tejsavó szubsztrátumból. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Selymes, Gábor Dániel (2016) Napelemes rendszer tervezése és kivitelezése szolgáltatást nyújtó intézményen. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Sepsi, Panna (2016) Mérsékelt övi szinoptikus meteorológia. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Ser, Henrietta Magdolna (2016) A hús-páclé arány és a pácolási időtartam hatásának vizsgálata a só diffúziójára aktív ultrahangos pácolás esetén. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Ser, Henrietta Magdolna (2016) A hús-páclé arány és a pácolási időtartam hatásának vizsgálata a só diffúziójára aktív ultrahangos pácolás esetén. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Simon, Bence (2016) Thermomyces lanuginosus L-aszparagináz enzimtermelésének vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Simon, Dorottya Ágnes (2016) A vágási idő hatása a mezei cickafark beltartalmi anyagaira. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Simon, Natália (2016) Természetes összetevőkből készült ízesített jégkása termékfejlesztése. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Sivadó, Balázs (2016) Naspolya fajták (Mespilus germanica L.) morfológiai vizsgálata a Nemzeti Irányelv HU10063 felhasználásával, valamint analitikai módszerek felhasználásával. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Somogyi, Anna (2016) Fehérje – ligand kölcsönhatások vizsgálatára alkalmas tömegspektrometriás módszerek a gyógyszerfejlesztésben. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Soós, Dorottya (2016) Humánpatogén baktériumok gátlása élelmiszer eredetű élesztőgombákkal. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Stenger, Bence Gábor (2016) Növénybiológiai alapok szabályozásának alakulása. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Strohmayer, Edina (2016) Banán tárolása során bekövetkező hidegkárosodás körülményeinek vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Sulyok, Balázs (2016) Néhány karakterizáló élesztőkészítmény hatásának vizsgálata fehér- és vörösbor készítés során. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Szabacsi, Károly (2016) Szulfametoxazol és trimetoprim lebonthatósága ionizáló sugárzás alkalmazásával. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Szabadi, Péter (2016) Hévíz város, mint turisztikai központ vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Szabácsik, Gábor (2016) Családi ház fűtés és melegvíz igényének kiváltása geotermikus energia felhasználásával. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Szabó, Bianka (2016) A Verbena officinalis L.(közönséges vasfű) szelekciója. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Szabó, Fruzsina (2016) Évelőalkalmazás két házikerti virágágy példáján. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Szabó, Gergő (2016) Mosási technológiák innovatív fejlesztése. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Szabó, Katalin Orsolya (2016) A nyitott és zárt erjesztés paramétereinek összehasonlítása. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Szabó, Krisztián (2016) Élelmiszer feldolgozó környezetből izolált baktériumok hatása Salmonella ellen. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Szabó, Mátyás Miklós (2016) Csicseriborsó fajta összehasonlítás ökológiai termesztésben. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Szabó, Valentin (2016) A fukusimai atomkatasztrófa hatása a magyarországi. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Szabó, Valentin (2016) A fukusimai atomkatasztrófa hatása a magyarországi. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Szakszon, Adrienn (2016) Byssochlamys spectabilis fonalasgomba gátlása gyümölcsökről izolált élesztőgomba törzsekkel. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Szakál, Fanni (2016) A hőmérséklet, tárolási körülmények és csírázást serkentő kezelések hatása a festő csülleng (Isatis tinctoria L.) magjainak csírázására. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Szalagyi, Áron Endre (2016) A trolibusz és az elektromos autóbusz lehetőségei a budapesti tömegközlekedésben. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Szalai, József (2016) Napelemes rendszer tervezésének folyamata és megtérülésének vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Szalai, Krisztina Anita (2016) BRT EverGreen és BRT GreenMoss hatása Impatiens walleriana Hook. f. "Campos F1 Red" nevelése során. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Szalai, Soma László (2016) A helyi előállítású élelmiszerek lehetőségei és jövőképe hazánkban. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Szaló, Péter Tamás (2016) Rába Vagongyár egykori területének revitalizációja. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Szappanos, Kristóf (2016) Whisky párlatok fokozott érlelésének lehetőségei fizikai módszerek alkalmazásával. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Szarvák, Marina (2016) Tejtermékből izolált Yarrowia lipolytica és Listeria innocua biofilm képzésének vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Szekeres, Hajnalka (2016) Nagy hidrosztatikus nyomáskezelés hatásának vizsgálata különböző halfajok esetében. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Szekeres, Ottó (2016) A szalakóta (Coracias garrulus) védelme és diszperziója a Vajdaságban. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Szemők, György (2016) Lakni Budapest XI. kerületében. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Szendrődy, Iringó (2016) Balatonboglár fejlődéstörténetének vizsgálata és jövőbeni lehetőségei. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Szerémy, Péter (2016) Papírhulladék bioetanol célú hasznosítása a Zymomonas mobilis baktériummal. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Szikora, Tímea (2016) Gliadinok meghatározása MALDI-TOF MS módszerrel – az ELISA alapú gluténmentességi vizsgálatok MALDI-TOF tömegspektrometrián alapuló szűrő módszerének kidolgozása. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Szilágyi, Katalin (2016) A légköri PM10 és ózon szennyezettség változásai 2000-2014 között Európában. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Szilágyi, Krisztina Erika (2016) Az Európai Uniós agrártámogatások hazai ellenőrzési rendszere. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Szilágyi, Réka (2016) Szakszerűség és tévhitek a sportlovak takarmányozásában. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Szokó, Zita (2016) Tanulás, Eqvine behaviour, learning. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Szász, Imola (2016) A vízszennyezés és szennyvíztisztítás megjelenése a magyar közoktatásban. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Székvári, Kinga (2016) Gyümölcslé keverékek vegyes kultúrás fermentációja probiotikus baktériumokkal. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Szücs, Enikő (2016) Ökológiai gazdálkodásból származó magok szerepe a funkcionális élelmiszerek előállításában és a minőségbiztosítás fontossága. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Szőke, Annamária (2016) Különböző sótermékek sózóhatásának vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Szűcs, Máté (2016) Belvárosi budai Duna-partok köztér rehabilitációja. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Szűcs, Orsolya (2016) A turisztikai terhelés és az emberi hatások vizsgálata és értékelése a Szarvasi Arborétum területén. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Sági, Nikolett (2016) A Velencei-hegység ökoturisztikai adottságainak vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Sándor, Anna Mária (2016) Különböző talajtakarási módszerek hatásának vizsgálata Sempervivum tectorum L. levélrózsa méretére. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Sándor, Viktória (2016) A baby leaf salátafélék bemutatása és termesztéstechnológiai értékelése. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Sánta, Judit (2016) Új városrész a történeti városszövet határán : a Nyugati pályaudvar és Szabolcs utca menti tömbök rehabilitációja. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Sárfalvy, Fanni (2016) Tájalakulás és tájgazdálkodás elemzés a Wenckheim grófi család pósteleki birtokán. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Sárközi, Anna (2016) A mezőgazdasági idénymunka bemutatása statisztikai elemzésekkel. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Takács, Dániel Zsolt (2016) Lehetőségek a magyar borminősítési rendszer fejlesztésében az ágazat hazai stratégiája és az európai gyakorlat alapján. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Takács, Kolos (2016) A DMR-technika hatása a borok finomösszetételére. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Tanka, István (2016) Bio élesztő hatása Bianca borok biogén amin tartalmára. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Tari, Szilvia (2016) Budapest felfedezése új utakon : térérzékelés gyaloglási sebességgel. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Tekeres, Réka (2016) Bojtár utca és tágabb környezetének fejlesztése : Budapest, III. kerület, Kaszásdűlő munkahelyterületének rehabilitációja. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Till, Nóra (2016) Természetes növényi polifenolok emésztőrendszeri metabolizmusának vizsgálata tömegspektrometriás módszerrel. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Tokodi, Kitti (2016) Kisüzemi lekvárfőzés megvalósításának lehetőségei élelmiszerbiztonsági szempontok alapján. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Tomanek, Ádám (2016) Az ökológiai szőlőtermesztés és bioborászat helyzete Magyarországon. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Tompos, Barbara (2016) Sörök fogyasztói kedveltsége, és érzékszervi fejlesztési irányainak meghatározása penalty analízis módszerével. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Tonhauser, László (2016) Klórérzékenység és sóstressz nyomon követése néhány fiziológiai paraméter vizsgálatával paradicsom, paprika és tojásgyümölcs palántáknál. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Tripolszky, István (2016) A biológiai szennyvíztisztítás és iszapkezelés lehetőségei Vajdaságban a szabadkai Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat esettanulmánya példáján. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Trugly, Bence Mátyás (2016) Tiszakécske gyógyhellyé minősítése. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Tudlik, Eszter (2016) Összetett szövetszerkezetű húsok pácolási technológiájának fejlesztése aktív ultrahang alkalmazásával : hús, szalonna, bőrke. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Turcsán, Tamara (2016) A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság ökoturisztikai és környezeti nevelési tevékenységének elemzése és bemutatása, kiemelten az Ócsai Tájvédelmi Körzetben. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Tálas, László Máté (2016) Az Edinburghi Királyi Botanikus Kert fenyővédelmi programja Chilében és a skóciai gyűjteményes kertekben. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Tálas, László Máté (2016) Az Edinburghi Királyi Botanikus Kert fenyővédelmi programja Chilében és a skóciai gyűjteményes kertekben. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Tárnok, Balázs (2016) Falugazdászok szerepe a szakigazgatásban. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Tóth, Adél (2016) Csökkentett sótartalmú illetve sómentes zöldségchipsek előállítása vákuumszárítással. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Tóth, Eszter (2016) Mikrobiális talajoltó készítmények hatása a paradicsom antioxidáns kapacitására. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Tóth, Márton (2016) Mezővédő sövénysáv fajösszetételének változása a Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar Soroksári Kísérleti Üzem és Tangazdaság Ökológiai ágazatában. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Tóth, Viktor (2016) Előkezelések hatása az antioxidáns-tartalomra szőlőtörköly esetében. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Tóth, Zsófia Julianna (2016) Biostimulátoros kezelések hatása különböző fenyőcsemeték méretére. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Török, Cecília (2016) A lakosság egészségi és élelmezési állapotának vizsgálata a környezeti változások tükrében. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Török, Viktória (2016) Kombinált kíméletes tartósítási eljárások hatása csirkemell állományára. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Udvarnoki, Annamária (2016) Mikroorganizmusok liposzómába való kapszulázása és vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Ulbert, Dzsenifer (2016) Közös és magánhasználatú terek rendszere : Nagyzugló és Törökőr városrészek eltérő beépítéseinél. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Vadász, Dániel Ferenc (2016) Nemzetközi szövetkezeti alapelvek érvényesülése néhány hazai agrárszövetkezetben. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Vagyon, Boglárka Ilona (2016) Kombinált tartósítási eljárások hatása gyökérzöldségek állományjellemzőire. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Vankó, Zsolt (2016) Debreczeni Pincészet borászati technológiájának bemutatása, a 2015-ös évjárat jellemzése. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Varga, Krisztina (2016) Mikroszaporításból származó Philodendron erubescens dugványok eltérő közegeken történő gyökeresítése. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Varga, Laura (2016) Tokaj-Hegyalján készült Furmint és Hárslevelű borokon végzett héjon erjesztési technológia összehasonlítása a hagyományos erjesztési módokkal. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Varga, Márton (2016) A környezet és a lakosság szerepe a kommunális szennyvíz természetközeli tisztításában. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Varga, Virág (2016) Különböző baktériumok és baktérium kultúrák frukto-oligoszacharid hasznosításának vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Varsányi, Kinga (2016) Kíméletes tartósító- és csomagolás-technológiák hatása az amur (Ctenopharyngodonidella), mint tisztán növényevő (Herbivora) faj húsából készült termékek érzékszervi tulajdonságaira és eltarthatóságára. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Varsányi, Viktória (2016) Az érzékszervi vizsgálatok jelentősége a kézműves söripari termékfejlesztésben. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Vasas, Zsófia (2016) Nyíregyháza- Bujtosi tó térségének szerkezeti és funkcionális fejlesztése. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Vass, Dorottya (2016) A pesti Kiskörút vizsgálata, elemzése, értékelése. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Veklyuk, Vivien Beatrix (2016) A Paprikás-patak ökoturisztikai fejlesztéseket megalapozó vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Viczencz, Boglárka (2016) Homoktövis (Hippophae rhamnoides L.) törköly antimikrobás hatásának vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Viczián, Judit (2016) Az erdei ökoszisztéma-szolgáltatások értékelési lehetőségei. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Vida, Sára Zsófia (2016) Kiskastélyok táji öröksége, üdülési fejlesztési lehetőségei, a kartali Podmaniczky-kastély példáján. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Vigh, Dóra (2016) A klímaváltozás hatása a talaj szervesanyag dinamikai folyamataira. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Vigyázó, Dorottya (2016) Tartósítószer mentes marcipánfigurák mikrobiológiai stabilitásának vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Virtyó, Tamara (2016) Védjegyhasználat és a földrajzi árujelzők szerepe az agráriumban, különös tekintettel a HÍR programban. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Virághalmy, Csaba (2016) A Tarján-pataki tározó vizének részleges vízkémiai vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Visy, Orsolya (2016) Egzotikus gyümölcsökkel kiegészített, tehéntejből, illetve kecsketejből készített joghurtok előállítása. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Vizer, Bence (2016) In vitro Philodendron erubescens növények akklimatizálása különböző közegeken. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Vizi, Veronika Gyöngyi (2016) A magyar ökológiai gazdálkodás jelenlegi helyzete és jövőbeli kihívásai egy biogazdaság eredményein keresztül. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Volter, Petra (2016) Kevert kultúrás erjesztés tanulmányozása lager és ale élesztő bevonásával. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Vámos, Vanda (2016) Különböző fitázkészítmények részleges tisztítása és biokonverziós profilok vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Várady, Gábor (2016) Kommunális szennyvíziszap vermikomposztálásának félüzemi vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Várady, Luca (2016) Különböző zöldmunkák hatása Furmint szőlőfajta mustjaira és boraira. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Várallyay, Tádé (2016) Pilisszentkereszt és Dobogókő szakrális turizmusa. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Várkonyi, Gábor (2016) Szeged Tiszai pályaudvar. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Végh, Nóra (2016) A fény hatása a búza szabad aminosav anyagcseréjére. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Vértesi, Viktória (2016) Diffúz reflektív spektroszkópia alkalmazhatóságának vizsgálata állati eredetű komposzt nitrogéntartalmának roncsolásmentes meghatározására. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Völgyesi, Kinga (2016) Friss szamóca tárolhatóságának javítása ózon alkalmazásával. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Völgyesi, Kinga (2016) Friss szamóca tárolhatóságának javítása ózon alkalmazásával. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Vörös, Andrea (2016) A tartózkodási idő és az enzimkoncentráció hatása fruktooligoszacharidok szintézisére enzimes membránreaktorban. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Wagner Bese, Zsolt (2016) Fesztiválok a tájban : A csobánkapusztai S.U.N. Fesztivál környezeti hatásainak vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Weisz, János (2016) A hazai arborétumok és botanikus kertek helyzetének felmérése kérdőívek alapján, illetve néhány példán keresztül. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Werner, Norbert (2016) A távérzékeléses, illetve helyszíni felvételezés szerepe a hazai mezőgazdasági ellenőrzésben. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Werner, Ádám (2016) Alanyhasználat a hajtatott kápia paprika termesztésében. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Wittmann, Vivien (2016) Különböző C:N arányok hatása a probiotikus baktériumokkal fermentált déligyümölcslevek össztételére. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Woldemelak, Wondimagegn Atilaw (2016) Effects of KCl, K2SO4 and KNO3 Fertilizer on Growth Parameters of Sweet Pepper (Capsicum annum L.) transplants. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Woldemelak, Wondimagegn Atilaw (2016) Effects of KCl, K2SO4 and KNO3 Fertilizer on Growth Parameters of Sweet Pepper (Capsicum annum L.) transplants. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Zsemberi, Orsolya (2016) Védekezési gének és antioxidánsok szerepe tünetmentes (extrém) és nekrotikus tünetekkel járó (hiperszenzitív) növényi vírusrezisztenciában. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Zsiga, Alexandra Viktória (2016) Gyümölcscefrék enzimkezelésének hatása a stabilizotóp-arányokra és az illékony komponensek összetételére. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Zsámboki, Dávid Márk (2016) A high tech piacok. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Zugrovics, Dóra (2016) BRT Evergreen hatása a közeg víztartó képességére Viola x wittrockiana Gams ex Kappert termesztésben. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Závorszky, Dániel (2016) Megemelt D-vitamin tartalmú gombák termesztésének, árusításának hazai és külföldi lehetőségei. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Ágoston, Zita (2016) Természetes PPV fertőzés felvételezése a soroksári kajszi génbakban és a fenotípus megerősítése kapcsolt markerrel. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Árvai, Dalma (2016) A McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft. logisztikai megoldásainak fejlődéstörténete. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Ördög, András (2016) Különböző szilvafajták aroma-összetételének változása az erjesztés és a lepárlás során. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Ürmös, Katalin (2016) Tejelő szarvasmarhák takarmányozására kidolgozott kalászos-pillangós növénytársítások vizsgálata ökológiai gazdálkodásban. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Ürmös, Katalin (2016) Tejelő szarvasmarhák takarmányozására kidolgozott kalászos-pillangós növénytársítások vizsgálata ökológiai gazdálkodásban. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Őz, Dániel (2016) Napelemes rendszer tervezése egy felsőoktatási intézményen. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

A lista elkészültének dátuma: Thu Apr 24 12:34:07 2025 CEST.