MATER Stud – Egyetemi Szakdolgozatok

Böngészés, Szakterület

Exportálás mint [Atom feed] Atom [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Csoportosítás: Tétel típusa | Létrehozók
Ugrás ide: Értekezés
A tételek száma ezen a szinten: 460.

Értekezés

Acsai, Edvin (2014) Vízminőség-védelem aktuális kérdései Szerbiában. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Adamovich, Péter (2011) A Danic Kft. múltja, jelene és jövője. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Adorján, Aliz Réka (2018) A PROP érzékelő képesség vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Adorján, Mirjam (2020) A kakukkfű (Thymus vulgaris L.), a citromfű (Melissa officinalis L.) és az oregánó (Origanum vulgare L.) antimikrobás hatásának és antioxidáns kapacitásának jellemzése. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Adorján, Zsanett (2018) Kíméletes hőkezelésű fehérpecsenye minőségének vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Adorján, Zsanett (2015) Modell kísérletek a papíralapú bioetanol előállítására. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Adu, Krisztián József (2016) Sous-vide kezelés és a nagy hidrosztatikai nyomás kombinált alkalmazásának hatása a sertés karaj fizikai-kémiai és mikrobiológiai tulajdonságaira. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Adu, Krisztián József (2014) Szárazkolbász modelltermék fizikai és kémiai változásainak nyomonkövetése az érlelés és hűtőtárolás során. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Ag, Győző (2014) Tehéntejfehérjék enzimatikus hidrolízisének modellezése, hipoallergén jellegű, anyatej-helyettesítő gyermektápszerek előállításának érdekében. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Agócs, Gergely Rudolf (2018) Kereskedelmi élesztőkészítmények hatásának vizsgálata barack- és körtepárlatok készítésében. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Ajtai, Zsuzsanna Emese (2012) A szárítási hőmérséklet emelésének hatása eltérő összetételű száraztészta minták peroxidáz és polifenol-oxidáz enzim aktivitás értékeire. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Aklan, András (2013) Termékinnováció a kispincészetek fenntarthatóságáért. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült szakmérnöki szakdolgozat.

Al dossary, Ahead (2017) Review of membrane crystallization and its applications. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Albert, András (2019) Kereslet alapú termeléstervezés a FIRST Craft Beer Kft.-nél. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Albert, Attila (2015) Termék- és marketingkoncepció tesztelés az IdeaMap programmal, elektrolitokkal dúsított sör példáján. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Amarsanaa, Amgalansaikhan (2019) Investigation on drying of sunflower seed oil gums. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Amtmann, Tamás (2018) Különböző kisüsti pálinkafőzők összehasonlító elemzése, különös tekintettel egyes egyedi kialakítású magánfőző berendezésekre. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

András, Kata Rebeka (2015) Tojáshéj mikrobaszám változásának vizsgálata levegővel történő hőkezelés hatására. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Andrási, Dániel (2015) Oligoszacharid szintézis vizsgálata Bifidobacterium eredetű α-galaktozidázzal. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Andrási, Ilka (2021) A Bennett-kenguru tejsavbaktérium közösségének vizsgálata. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Andráskó, Dorottya Zsuzsanna (2021) UHPLC-MS/MS módszer optimalizálása és mintaelőkészítési technikák összehasonlítása mikotoxinok meghatározására vanília mintából. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Andráskó, Emese (2017) A Naphegy átfogó vizsgálata : szerkezeti zárvány a főváros szívében. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Andó, Anett (2015) Kistermelői élelmiszerek termékelőnyei : primer fogyasztói felmérés alapján. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Anghelyi, Ádám (2015) Különleges zöldmunkák alkalmazásának lehetőségei Pannonhalmi borvidék vörösborszőlő termesztése során. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Angyal, Andrea (2016) Kereskedelmi forgalomban kapható gyorsfagyasztott leveles tészták érzékszervi minősítése. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Angyal, Krisztina (2015) Kelet-magyarországi pálinkafőzdék tapasztalatai a pálinkakereskedelemben. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Antal, Evelin (2018) Nigella sativa olaj, karvakrol és p-cimén antimikrobás hatásának vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Antal, Evelin (2015) A nátrium-glutamát megítélése a köztudatban, összevetve az elmúlt évek tudományos kutatásainak eredményével. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Antal, Péter (2011) Jégkrém hőmérsékletének nyomon követése az előállítástól a szállításig. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Aouadi, Balkis (2019) Quantification of Multiple Adulterants in Beef Protein Powder by FT-NIR Spectroscopy a Siemens S7 1200 AC/DC/RLY PLC. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Apró, Erna Dóra (2016) Van-e élelmiszerfüggőség? Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Apró, Fanni (2019) Sustainable active films loaded with α-tocopherol for food packaging applications. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Apáthy, Csilla (2020) Vegán fehérjekészítmény tulajdonságainak változása tárolás során, különböző csomagolástechnológiák alkalmazása mellett. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Aradi, Adrienn (2011) Évelő díszfüvek termesztése, felhasználása és fajtaválasztéka. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Aradi, Norbert Péter (2014) A húsos som (Cornus mas L.) gyümölcsének és pálinkájának vizsgálata. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Aradi, Nóra (2014) A zöldfelület-gazdálkodás feladatrendszere és gyakorlati megvalósulása Törökbálint példáján keresztül. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Arany, Gergely (2015) Nagykovácsi és Remeteszőlős tájkarakter vizsgálata és védelme. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Ari, András (2017) Márkaismertség Zsindelyes Pálinka esetében. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Arjay S. Arnao, Zsanett (2020) Modelling of Solvent Extraction of Valuable Compounds from Tokaji Aszú Marc. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Arnold, Gergely (2014) A többmenetes szüret, a fürtritkítás és a fürtválogatás hatása a Merlot fajta termésmennyiségére és minőségére a Pécsi borvidéken. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Artner, Réka Zsófia (2015) Máriahalom kultúrtörténeti egyedi tájértékeinek katasztere. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Aszman, Nikolett (2017) Mézek HMF tartalmának változása hőkezelés hatására. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Asztalos, Fanni (2013) A rezisztens szőlőfajták polifenol-összetételének vizsgálata az érés során a 2010-es évjáratban. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Aydogdu, Tugce (2017) Reverse hydrolytic activity of mannosidase in commercial enzyme preparation. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Babicz, Gergely Péter (2016) Az európai multinacionális cégek hatása a magyar mezőgazdaságra és élelmiszeriparra. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Bacsó, Bence (2020) Malátatörköly-fehérjék extrahálhatóságának a vizsgálata élelmiszeripari enzimkészítmények felhasználásával. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Bacsó, Marianna (2018) Új funkcionális élelmiszerek megjelenése a piacon, szabályozásuk és fogyasztási szokásokra gyakorolt hatásuk, a tea példáján keresztül. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Bacza, Roland (2020) A teff és az amaránt söripari alkalmazhatóságának vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Badacsonyi, Boglárka (2019) Édes almacider ízesítése gyógynövénykivonattal. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Badacsonyi, Csenge Klára (2021) Négyévszakos sípályaturizmus : Mátraszentistván Sípark és környezetének vizsgálata, valamint fejlesztési javaslatai. Diploma Tézis, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem.

Badics, Katalin (2014) Négy éve "szabad" a pálinkafőzés- hazai bérfőzési helyzetkép primer és szekunder kutatások tükrében (2013). Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Badjie, Sanna (2016) Performance of the different entities in the Thrips tabaci cryptic species complex and Frankliniella occidentalis on bean. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Bagi, Bianka (2018) Az őszi káposztarepce leptoszfériás és szklerotíniás betegsége. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Bagi, Lídia (2017) A sör alkoholmentesítésének irodalmi kutatása különös tekintettel a membránműveletek alkalmazási lehetőségeire. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Baintner, Dániel (2015) Whisky párlat ultrahangos kezeléssel gyorsított érésének vizsgálata. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Bajnár, Beáta (2014) Vajdasági kistérség szennyvíztisztítási technológiáinak értékelése. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Bajzáth, Noémi (2021) Szolnoki tiszaparti sétányszakasz megújításának szabadtérépítészeti koncepcióterve. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Bak, Ágnes (2015) Sárgarépa-gyümölcs koktél tejsavas erjesztése. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Bakk, Péter (2021) A Monori Pincefalu és Strázsahegy imázskutatása, jövőbeli imázsépítési lehetőségei. Diploma Tézis, MATE Szőlészeti és Borászati Intézet; MATE Agrár- és Élelmiszergazdasági Intézet; Budapest;.

Bakos, László (2021) Nadapi közösségi borászati üzem. Diploma Tézis, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen készült diplomamunka.

Bakusz, Lídia (2015) Különböző szennyvíziszap hasznosítási lehetőségek értékelése. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Bakó, Beáta (2012) Mézfogyasztási és vásárlási szokások. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Balatoni, Gábor (2014) Nagy hidrosztatikus nyomáskezelés hatása különböző szárazáruk fizikai és kémiai és érzékszervi tulajdonságaira. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Balatoni, Ákos (2018) Tápanyag-visszapótlás lehetőségei az ökológiai gazdálkodásban. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Bali, Dániel Tamás (2017) Kommunális szennyvíziszap vermikomposztálásának üzemi szintű vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Balla, Beáta (2011) A Margitsziget és a Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakképző Intézet japánkertjének összehasonlítása. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Balla, Márton (2011) Borszőlőtermesztés és borászat a Dél-Afrikai Köztársaságban. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Balla, Noémi Szonja (2017) Modell kísérletek a nyomtatott papír festékanyag tartalmának eltávolítására és az erjesztés hatékonyságának növelésére. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Balla, Zoltán (2015) Sörfőzdém marketing tervének felépítése. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Balog, Johanna (2011) Konvencionális és bioméhészetek összehasonlítása Magyarországon. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Balog, Kinga (2015) XIII. kerületi Váci út : a Váci út menti gépipar átalakulása, az egykori gyártelepek helyén kialakult irodatengely. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Balog, Nikoletta (2019) Kávéfogyasztási szokások alakulása Magyarországon. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Balog, Zoltán (2020) A pálinka előállítást bemutató vendégház kialakítása és attrakcióként Szilvásvárad turisztikai kínálatába illesztése. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Balog, Zsófia (2012) Technológiai adalékanyagok hatása kréker keksz késztermékre. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Balogh, Dóra Anett (2020) Pleurotus ostreatus fajtajelöltek összehasonlítása aminosav összetételük és FT-NIR spektrumuk alapján. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Balogh, Ferenc (2012) A paradicsom beltartalmi értékei és hatásuk az emberi szervezetre. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Balogh, Győző (2011) Tartamkísérlet adatbázis fejlesztése. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Balogh, Kitti (2022) Tájgazdálkodási lehetőségek a fővárosi agglomeráció északi szektorának mezőgazdasági térségében. Diploma Tézis, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen készült diplomamunka.

Balogh, Kornél (2018) Néhány Shewanella baktérium elektrontermelő képességének vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Balogh, Levente (2012) Mikrobapusztító tényezők hatásának vizsgálata Aeribacillus pallidus spórákra. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Balogh, Nikolett (2018) Növényalkalmazás Kazincbarcikán, a beporzó állatok egyedszámainak növelése érdekében. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Balogh, Vivien (2016) Spreadek állományának összefüggése a cukortartalommal. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Balogh, Zita (2015) A Saccharomycodes ludwigii élesztő erjesztési aktivitása és aromatermelése különböző fermentációs körülmények között. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Balogh, Ábris (2021) Pannonhalma, a Bencés Apátság tájra és településekre gyakorolt tevékenységei,turisztikai hatásai. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Balogh, Ádám (2018) Az érleléstechnológia jövője, jövőbeni lehetőségek, elérhető eredmények. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Balásházy, Csilla Erzsébet (2016) Nagykovácsi átfogó vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Balázs, Bálint (2013) Kerékpárút-hálózat kialakításának tájépítészeti vonatkozásai a Gödöllői-dombság példáján - tanulmányterv. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Banka, Zsófia (2016) Xilo-oligoszachariddal készült ivójoghurtok tárolás alatti stabilitásának vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Barasa, Mercy Mukite (2021) Effect of post lactase treatment on the heat-induced lactosylated milk protein. MSC Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Barina, Stella (2018) A precíziós szántóföldi termesztés eredményességének javítása idősoros műholdas adatgyűjtési módszerekkel. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Barkó, Annamária (2015) A hűtési sebesség hatása a marhahús érési folyamataira, minőségi jellemzőire. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Barna, Gabriella (2013) Rutin mérési eljárás kidolgozása egyes polifenolok mennyiségi meghatározására. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Barna, Katalin (2013) Tiszafüred településközpontjának rendezése. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Barnucz, János (2016) Különböző összetételű hidegen préselt zöldség– és gyümölcslevek eltarthatósági vizsgálata HHP technológia alkalmazásával. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Barta-Kondás, Enikő (2015) Kókuszolaj nyálkátlanítása membránszűrő segítségével. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Barta-Nagy, Mónika (2012) Az immunerősítő gyógynövények. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Bartalos, Anna (2014) Növényi tejalapú fagylaltok termékfejlesztése. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Bartalos, Anna (2016) A reform szójatermékek fogyasztói megítélése, kérdőíves felmérés valamint neofóbia és hedonizmus attitűd skálák tükrében. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Bartha, Margaréta (2020) A vágás előtti stressz hatása a marhahús minőségére. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Bartháné Balogh, Éva (2014) Kisüsti pálinkafőzde engedélyeztetése. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Bartos, Gina (2018) A laktózbontó enzimek régi és új generációja , optimális és gazdaságos felhasználásuk. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Barát, Ádám (2015) Zöldtrágyanövények alkalmazása két őszi kalászos gabonanövény között. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Becse, Orsolya (2015) Különböző derítőszerek hatása a borok biogén amin tartalmára. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Becsey, Fanny (2018) Térben és időben elkülönített hő-és nagy hidrosztatikus nyomáskezelések kombinációinak hatásai marhahús érzékszervi tulajdonságaira. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Bedő, Soma (2015) Vegyes kultúrák alkalmazhatósága a búzakorpa biológiai feltárásában. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Beke, Andor (2020) Magas minőségű lekvárfélék gyártástechnológiájának tervezése, kisüzem beépítése vegyes vertikumú mezőgazdasági üzembe. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Beke, Tamás (2021) Nukleinsav szekvenálási módszerek – A kezdetektől a nanopórusig. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Bekecs, Péter (2018) Talaj mikrobiológiai aktivitás és pentozán hatás vizsgálata hibrid kukorica tarlón. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Bekeová, Zuzana (2015) Szőlőfeltáró berendezések hatása a must oxigéntartalmára. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Beleznay, Vivien (2015) Túró tárolásának hatása a termék minőségére. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Bencsik, János (2019) A Neszmélyi borvidék borút fejlesztésének koncepcionális kérdései. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Benedek, Krisztina Emőke (2016) Nagy hidrosztatikus nyomás hatása étkezési túró mikrobiológiai stabilitására és egyéb minőségmeghatározó tulajdonságaira. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Benedek, Krisztina Emőke (2014) Nagy hidrosztatikus nyomáskezelés hatása Listeria monocytogenes-szel fertőzött csökkentett sótartalmú sajtokra. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Benei, Klaudia (2020) Probiotikus Bifidobacterium törzsek prebiotikum felhasználásának és életképességének vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Benes, Eszter Luca (2015) Különböző összetételű, kendermagliszttel dúsított, durumlisztből készült kenyerek antioxidáns kapacitásának és vízben oldható polifenol tartalmának nyomon követése az előállítása folyamat során. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Benkó, Zsuzsanna (2019) Tea osztályozási és minősítési rendszerek. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Benkő, Julianna (2020) Élesztőgomba minták SEC-ICP-MS technikával történő cinkspeciációs mérési módszerének validálása. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Bennárik, Dóra (2015) Különböző kezelések hatása a poliszorbát 20 tartalmú injekciós készítmények viszkozitására. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Berecz, Blanka (2016) Kivi eltérő tárolási körülmények mellett mutatott élettani viselkedésének vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Bereczki, Kitti (2015) Nagy hidrosztatikus nyomás hatása Listeria monocytogenesre különböző mátrixokban. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Bereczky, Anna-Ildikó (2021) Az End-Ibo Kft. mézeskalácsa. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Berend, Ferenc (2018) Talajművelési módok összehasonlítása takarónövénnyel vetett területen. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Berente, Antal (2019) A nitrogénellátottság hatása a szármaradványok lebomlására. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Berente, Fanni (2019) Lítium-klorid és ribavirin hatásának vizsgálata a Rupestris faszöveti barázdáltság vírus eliminálására. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Bergmann, Csaba Zoltán (2019) A sörfőző víz ionösszetétele és kezelési lehetőségei. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Berki, Zolna (2014) A korrupció és a pálinka : kockázati tényezők és azok kiküszöbölésének lehetőségei. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Berlich, Erika (2016) A SZIE Rovartani tanszékén található bogárgyűjtemény 29 családjának katalogizálása. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Bernschutz, Orsolya (2011) Éretlen körték fogékonyságának vizsgálata az Erwinia amylowora baktériummal szemben. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Bernát, István Máté (2014) A talajkímélő és hagyományos művelés hatása a földigiliszta faunára. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Berta, Bálint (2016) Mit jelent a bio, avagy az ökológiai gazdálkodásból származó élelmiszerek a Magyar kiskereskedelemi üzletek és szaküzletek polcain. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Bertalan, György (2021) A márka- és termékpozicionálás lehetőségei a borászati ágazatban. Diploma Tézis, MATE Gazdaságtudományi Intézet, Budapest.

Bertok, Richard (2020) Sör ozmotikus desztillációval történő alkoholmentesítésének számítógépes modellezése. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Bertyák, Ágnes (2013) „Telepek és tereik” : a Wekerle-telep tereinek bemutatása, szerepük és lehetőségeik. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Biegner, Ede (2013) Szakirodalmi áttekintés a sörök antioxidáns tartalmáról és annak mérési módszereiről. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Bielisz, Éva (2020) Szőlőmag őrleménnyel dúsított gluténmentes snack termék fejlesztése és tárolása. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Bilkei, Fanni (2021) Tejfölök-és tejföl imitátumok fogyasztói megítélése és biológiailag hozzáférhető zsírtartalma. MSC Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Biró, Adrienn (2016) Pizzák eltarthatóságának növelése ózonos és ultraviolás kezelésekkel. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Biró, Botond (2015) Ökológiai és konvencionális mezőgazdasági termékek összehasonlítása, beltartalami értékeket vizsgáló kutatások alapján. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Bocskor, Péter Gábor (2021) Tárolási hőmérséklet hatása a banán színváltozására. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Boda, András (2014) Bioboltok és internetes bio oldalak összehasonlítása, marketingje. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Boda, Boglárka Mária (2016) Xilo-oligoszachariddal készült gyümölcszselék tárolás alatti stabilitásának vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Bodnár, Anna (2019) Probiotikumok mikrokapszulázása emulziós technológiával és életképességük vizsgálata élelmiszermátrixokban. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Bodnár, Zita (2013) Sörélesztők fiziológiai tulajdonságainak tanulmányozása. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Bodoglári, Viola (2013) A borcímke mint marketingkommunikációs eszköz. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Bodor, Bence (2019) Politejsav és politejsav bázisú kompozitok műanyagipari alkalmazása. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Bognár, Bence (2021) Dió avasodásának vizsgálata FT-NIR módszerrel. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Bokros, Boglárka (2018) Teljes kiőrlésű zablisztet tartalmazó ostyák eltarthatóságának vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Bolyki, Fanni (2021) Ózd településépítészeti morfológiája. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült szakmérnöki szakdolgozat.

Borbély, József Zoltán (2012) Eltérő kemotípusú kamillafajták beltartalmi tulajdonságainak változásai a virágzás folyamán. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Borovnyák, Dávid István (2015) Sertészsír és tejzsír keverékeinek fizikai tulajdonságai. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Bors, Márton (2013) Thermomyces lanuginosus eredetű xilanáz fermentációjának tanulmányozása. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Borsos, Dóra Piroska (2021) Összefoglaló a Philodentron taxonok in vitro szaporítástechnológiájáról. Diploma Tézis, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem.

Borsos, Gergely (2011) Alanyok hatása a cseresznyefák termésének minőségi jellemzőire. Diploma Tézis, BCE Kertészettudományi Kar.

Botár, Flóra (2020) Reformulált élelmiszerek bemutatása, és szerepük az egészség megőrzésében. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Bucsella, Edit (2013) Palackozott teák analitikai és érzékszervi minősítése. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Budai, Éva (2018) Ökológiai gondolkodás a magyar élelmiszer-fogyasztásban. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Buják, Csenge (2016) A pontyhús egyes fizikai és kémiai tulajdonságainak változása az időjárási körülmények hatására. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Burkus, Norbert (2017) Vörösbor készítési technológiák hatása Merlot szőlőből készült vörösborra és annak polifenol összetételére. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Busi, Ágnes (2021) A vízzel készült ganache vizsgálata. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Bálint, Tamás (2021) Oktatási anyag fejlesztése a Kedvenc Kereskedőház Zrt.-nél. MSC Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Bárczi, Fruzsina (2021) A Dunakanyar szőlészetének és borászatának múltja, jelene és jövője. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Bárány, Nándor (2014) Rebaudioside B standard vegyület előállításának optimálása. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Békési, Dóra (2021) Különböző hőmérsékleteken kezelt ananász páclé hatása a sertéskaraj minőségére. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Békési, Szilvia (2020) Étkezési paradicsom érettségi állapotának meghatározása roncsolásmentes módszerekkel a tárolás során. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Békésy, Anita (2014) A smoothie termék fejlesztése és tartósítási lehetőségei. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Bérczi, Blanka (2019) Szamócaszeletek módosított atmoszférás csomagolása és tárolása. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Béres, Dorottya (2017) Rumex crispus törzsek értékelése szelekciós nemesítés további megalapozásához. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Bétéri, Tamás (2014) Ízesített kefir termékek fogyasztói kedveltségének vizsgálata preferencia térképezés módszerével. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Bódi, Balázs (2021) Barna sör reverz ozmózisos eljárással történő alkoholmentesítésének vizsgálata. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Carlos, Loredo Varela Roberto (2015) Comparison between three potassium fertilizer sources KNO3, K2SO4 and KCl on the growth and productivity of 9 pepper (Capsicum annuum L.) varieties. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Corral Orbe, Mishell Stephanya (2021) Identification of microorganisms with biotechnological importance and their characterization by microbiological and molecular biological approaches. MSC Diploma Tézis, MAT E Genetika és Biotechnológiai Intézet Budapest; Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Csala, Dorina Annamária (2020) Nedves pácolással készített bőrös karaj fehérjéinek vizsgálata pácolás és érlelés során. Diploma Tézis, Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar Budapest.

Csapó, Anna Luca (2021) Adalékanyagok hatása az alkoholtartalmú vizes fagylaltok állományára. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Cseh, Szilvia (2012) A mikotoxin probléma elemzése a RASFF rendszeren keresztül. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Csenár, Márton (2021) A horvátzsidányi Petruska-fa teljeskörű favizsgálata, és javaslattétel a kezelésére. Diploma Tézis, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem.

Csergő, Eszter (2020) Sárgarépa mikrohullámú vákuumszárításának fejlesztése. Diploma Tézis, SZIE Élelmiszertudományi Kar Budapest.

Cserjés, László (2019) A hazai kisüzemi sörpiac kilátásainak felmérése Delphi módszerrel. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Cserki, Bianka Lilla (2017) A klímaváltozás talajra gyakorolt hatása és ennek mezőgazdasági következményei. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Cserna, Hajnalka (2015) Borász-antropológia avagy a borkészítő ember a kezdetektől napjainkig. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Csicsai, Frigyes (2021) Különböző növénykondicionáló készítmények hatása a Botrytis cinerea kártételére Chardonnay és Cabernet sauvignon szőlőfajtákon. Diploma Tézis, MATE Szőlészeti és Borászati Intézet Budapest.

Csighy, Attila (2015) Tehéntej részleges sómentesítése komplex membránszűrési eljárások alkalmazásával. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Csiliga, Renáta (2015) Sólé koncentrációjának és a sózás időtartamának hatása a sódiffúzióra sajt sózása során. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Csizmadia, György (2019) A Venyim Gyümölcse Kertészet gyümölcsfeldolgozó üzemének koncepciója. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült szakmérnöki szakdolgozat.

Csonka, Csaba (2012) A magyar élelmiszergazdaság export-import árai a nemzetközi összehasonlítás tükrében. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Csáki, Éva (2017) Tárolási hőmérséklet hatásának (hidegkárosodás) vizsgálata klorofill - fluoreszcencia jellemzők változása alapján banán esetében. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Csépány, Eszter (2015) A kitozán antimikrobás hatásának vizsgálata. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Czinege, Ádám Sándor (2019) Talaj nitrát terhelésének és körforgásának vizsgálata mikrobiológiai és spektrofotometriai módszerekkel. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Czömpöly, Eleonóra (2021) Zöld tea és a csokoládé : Antioxidáns tartalom és fogyasztói termékteszt. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

D. Nagy, Áron Attila (2016) Sapore ízkovászokból készült termékek vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Dancs, Réka (2019) A tételazonosítás szerepe és elemzése a Bonduelle nagykőrösi üzemében. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült szakmérnöki szakdolgozat.

Dani-Nemes, Veronika (2020) A sütési mód és körülmények hatása a sajtos pogácsa fizikai és érzékszervi tulajdonságaira. Diploma Tézis, SZIE Élelmiszertudományi Kar Budapest.

Dankovics, Adrienn (2013) A pác-só és a mikrobiális transzglutamináz enzim együttes hatásának vizsgálata húspép és frankfurti virsli technofunkciós tulajdonságaira. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Deli, Viktória (2012) Szójatej bifidobaktériumokkal történő fermentálhatóságának vizsgálata. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Dely, Sára (2019) A termékfejlesztés folyamatának bemutatása két gyakorlati példán keresztül. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Demaj, Liridona (2021) Comparison of glycerol balance among Starmerella bacillaris (syn. C. zemplinina) Saccharomyces cerevisiae, and Saccharomyces bayanus var. uvarum in response to high sugar stress in must. Diploma Tézis, MATE Szőlészeti és Borászati Intézet Budapest.

Demeter, Ramóna (2011) A 2001-2005-ig vizsgált Tokaji Furmint termésének mennyiségi és minőségi mutatóira gyakorolt évjárati és termőhelyi hatás. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Deres, Máté (2020) A koronavírus megjelenésének hatása a hazai élelmiszerkereskedelmi intézkedésekre. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Derzsy-Szűcs, Katalin (2019) Borturizmus napjainkban a Balaton borrégióban. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Deák, Balázs Benedek (2014) A magyarországi pezsgőmárkák pozícionálási lehetőségei egy fogyasztói megkérdezés tükrében. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Deák, Máté (2015) Rutintartalom növelési módszer kidolgozása a hajdinasör gyártása során. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Dinó, Krisztián (2011) Neumann’s Erntegarten (Németország) családi vállalkozás gyümölcstermesztésének bemutatása, az itt alkalmazott cseresznye termesztési technológia értékelése, összehasonlítása a hazai termesztési gyakorlattal. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Dobos, Alexandra (2013) Savfok a sütőiparban. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Dobos, Attila (2021) Családi borászat kialakítása Egerszóláton szőlészeti és borászati szempontból. Diploma Tézis, MATE Szőlészeti és Borászati Intézet Budapest.

Dobozy, Nóra Emőke (2017) A 809/2014/EU rendelet 2015/2333/EK rendelet által módosított 24., 25., (…) 40., 41. paragrafusai szerinti helyszíni ellenőrzések – helyszíni ellenőrzési és területmérési útmutató. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Dredhëza Selimaj, Szabolcs (2020) The effect of sugar polymerization degree in thermal and rheological behavior of lipid-sugar systems. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Dudás, Márton (2015) Vizsgálati mintaasztal gépi mozgatásának tervezése és vezérlése Arduino rendszerrel. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Dániel, Ágnes Borbála (2015) Természetes antimikrobás anyagok antibakteriális hatásának vizsgálata. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Dávid, Dóra (2020) Sertéshús olajokban, zsírokban történő hőkezelésének a vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Elek, Róbert (2021) A szarvasmarha állomány alakulása Hazánkban és az Európai Unióban a 90-es évek elejétől napjainkig. Diploma Tézis, SZIE Élelmiszertudományi Kar Budapest.

Emmert, Mirjam (2014) Pszeudomonaszok és élesztőgombák kölcsönhatásának jellemzése. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Englert, Virág (2016) Szeletelt körte eltarthatóságának növelése kíméletes hőkezeléssel. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Enkhbold, Munkhnasan (2021) Production of bioactive peptides from liquid milk protein concentrate by combination of enzymatic modification of proteins and microbial fermentation. MSC Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Erdei, Tímea Katalin (2011) Zöldfelületi elemek szerepe a közlekedési zaj csökkentésében. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Eszterbauer, Edina (2020) Yarrowia törzsek pigment termelésének vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Esztergályos, Roland (2018) A hazai almafajták agrártudományi és informatikai háttere, valamint egy ismeretterjesztő applikáció készítése az almákról. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Farkas, Alexandra (2013) A nyerstej minősítés története Magyarországon. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Farkas, Bendegúz (2017) Tehenészeti telep működésének értékelése. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Farkas, Csilla (2013) Thermomyces lanuginosus fonalasgomba eredetű α-galaktozidáz enzim vizsgálata. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Farkas, Emese (2012) A vörösiszap környezeti kockázatai és a kockázatok csökkentésének lehetőségei. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Farkas, Róbert (2018) Az Etyek-Budai borvidék 2017-es évjáratú Chardonnay borainak értékelése, különös tekintettel a savösszetételre. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Farkas, Zsófia Diána (2018) Stevia (Stevia rebaudiana Bertoni) alkalmazása almaitalok esetében. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Fehér, Anita (2012) Opuntia fajok spontán terjedése Soroksáron: egy invázió első jelei? MSC Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Fejzullahu, Fatjona (2018) Total phenolic content, antioxidant capacity and mineral content of selected fruits from northeastern Hungary. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Fekete, Noémi Erika (2018) Probiotikus ananászlé előállítása és a probiotikumok életképességének vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Fekete, Zoltán (2013) Ultrahangos pácolás során a pácolási paraméterek hatása az ultrahang intenzitására. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Fenes, Éva Anita (2011) Rosa taxonok virágzás- és termékenyülésbiológiai sajátosságai. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Ferencz, Anita (2011) Az európai meggy termékpálya értékelése és hazai lehőségek. MSC Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Ferenczi, Emilia (2014) Étkezési burgonya fajta-összehasonlítása. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Fodor, István (2021) A kakaóporok viselkedése a csokoládéfagylaltban. Diploma Tézis, SZIE Élelmiszertudományi Kar Budapest.

Fodor, Zsuzsanna (2012) Természetes antimikróbás anyagok hatása E. coli és E. coli O157 törzsekre. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Fogarasi, Antal (2021) Közösségi média a pálinka marketingben. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Forgó, Barbara (2021) Céklahéj értékes komponenseinek kivonása mikrohullámú extrakció segítségével. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Fülöp, Tibor (2011) A gyümölcsösök termésbiztonságát veszélyeztető abiotikus és biotikus tényezők, valamint az ellenük történő védekezés lehetőségei. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Füredi-Hujber, Katalin (2021) B-glükozidáz hatású enzimkészítmény kísérleti használata Irsai Olivér szőlőből készült borban. Diploma Tézis, MATE Szőlészeti és Borászati Intézet Budapest.

Gajda, Irén (2011) A táplálékallergia és -intolerancia mint élelmiszerbiztonsági kérdés. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Gajdos, Boldizsár (2021) Borpárlatokkal és brandykkel kapcsolatos kutatási és kísérleti eredmények bemutatása nemzetközi szakirodalmak alapján. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Gajdos, György László (2018) Vörös lencse őrleménnyel dúsított durum bázisú száraztészta minta antioxidáns kapacitásának növelése az optimális konyhatechnológiai feldolgozás kiválasztása mellett. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Galkó, Anna (2019) A malátaitaltermékkoncepciók kialakítása. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Galkó, Ádám (2015) Tejsavó mikroszűrésének intenzifikálása. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Garzó, Eleonóra (2017) Biogazdálkodás és a bioélelmiszerek fogyasztásának tendenciája. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Gazdig, Gergő (2021) Borászati Kereskedelmi és Pénzügyi Tanácsadó Iroda üzleti terve. Diploma Tézis, MATE Szőlészeti és Borászati Intézet Budapest.

Gede, Dániel Márk (2016) Trópusi gyümölcs-aszalványok előállítása kíméletes szárítási technológiával (ananász, papaya). Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Gergely, Dóra (2019) Hagyományos fagyasztás tojássárgájalé különböző tulajdonságaira gyakorolt hatásának vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Gergely, Zsuzsanna (2012) A borászati marketing és arculatterv fontosságának vizsgálata. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Grylls, Philippa Victoria (2020) The effect of high hydrostatic pressure processing on colour, total phenolic content and antioxidant activity of Tenebrio molitor and Zophobas morio. MSC Diploma Tézis, Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar Budapest.

Gubó, Gréta (2014) Az Ecowin projekt növényvédelmének bemutatása. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Gyenes, Patrik (2017) Védőgázok alkalmazása a borászatban. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Gyenesei, István (2014) A hazai pálinka és párlatversenyek rendszerének elemző bemutatása : az érzékszervi bírálatok gyakorlata, kritikai elemzése : javaslat ezek megújítására, korszerűsítésére. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Gyimesi, Luca (2013) A "sous vide" technológia szabályozásának nehézségei és ipari alkalmazásának problémái. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Gyivi, Ildikó (2019) Étkezési körtefajták postharvest érésmenetének nyomonkövetése roncsolásmentes optikai módszerekkel. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Gáti, János Róbert (2021) A 2020-as járványhelyzet hatása a borpiacra. Diploma Tézis, MATE Szőlészeti és Borászati Intézet Budapest.

Gózony, Virág Ágnes (2018) A magyarországi likőripar kialakulása, különös tekintettel a Zwack Unicum Nyrt. gyógynövénylikőrjeire. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Görömbei, Mátyás József (2021) Új fejlesztésű takarmánykiegészítő adagolás hatásának vizsgálata a tojás beltartalmi jellemzőire. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Gőz, Adrienn (2013) A tápértékjelölés megvalósításának egyes kérdései. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Haba, Miklós (2013) Eltérő szemzési magasságok hatása a 'Vera' cseresznyefajta növekedési erélyére különböző alanyokon. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Hackl, Dominika Anna (2014) Tejcsomagolások elemzése és tervezése. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Hackl, Dominika Anna (2012) A hazai baromfiágazat gazdasági helyzete és jövőbeli lehetőségei nemzetközi összehasonlításban. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Hajduk, Gabriella (2021) A Pelargonium 'Calliope Dark Red' és Pelargonium peltatum 'Ville de Paris Red' muskátlifajták gyökereztetésének módszerei. Diploma Tézis, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem.

Hajdú, László (2019) Sertéskábítás paramétereinek hatása a húsminőségre. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Halek, Mátyás (2020) Száraz sózással és starterkultúrás pácolással készült sonka minőségi jellemzőinek vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Hamvas, Viktor Attila (2013) A 2009-2013 közötti LEADER programok összehasonlítása Magyarországon. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Hanczár, Jázmin (2013) Abasár hagyományos oltványtermesztésének értékelése. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Harazin, Dorottya (2015) A komposztálás jelene, jövője és szemléletformáló hatása. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Hardi, György (2015) A borturizmusra és a közvetlen marketingre alapozott birtokfejlesztés, Sümegcsehin. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült szakmérnöki szakdolgozat.

Hardy, Viktor Gábor (2017) Épített környezetben álló, elhanyagolt, nagyméretű fák kezelése. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Harsányi, Tünde (2016) A hatósági végrehajtási földárverések bemutatása, az eljárás problémáinak vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Hart, Kitti (2021) Levendula teával dúsított gluténmentes, vegán ostya fejlesztése. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Hegedüs, Helga (2015) Szárítási módok összehasonlító vizsgálata cseresznye esetében. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Hegedűs, Anett (2016) Spontán és ko-inokulációs almasavbontás folyamatának és biogén amin termelésének összehasonlítása üzemi körülmények között. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Herczegh, Béla (2018) A talajok minőségének vizsgálata Pfeiffer papírkromatográfiás módszerével. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Hetyei, Andrea (2012) Eredmények a Dianthus gratianopolitanus Vill. tél végi hajtatásában. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Hild, Anna (2013) Zymomonas mobilis baktérium etanol termelőképességének vizsgálata. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Horváth, Borbála (2013) Borászati tevékenység laboratórium nélkül? Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Horváth, Ditta (2012) Összetevők változtatásának hatása a brownie sütemény állományára. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Horváth, István Attila (2015) A borturizmus szerepe a "kézműves" pincészetekben. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült szakmérnöki szakdolgozat.

Horváth, Mónika (2011) A húsos som gyümölcsészeti jelentősége. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Horváth, Szófia Alexandra (2014) Sütésálló gyümölcsdzsemek és zselék állományának vizsgálata. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Horváth, Vivien (2015) A sárgadinnye különböző tárolástechnológiai módszereinek feltárása az eltarthatósági idő növelésére. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Humolli, Dorentina (2021) Application of near-infrared spectroscopy to monitor changes during storage and detect Monilinia fructigena in plums. MSC Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Huszti, Márk (2020) Érlelés folyamatának tanulmányozása különböző tósztolású tölgyfa chipsekkel. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Hóborné Szántó, Márta Judit (2013) A takarmányok mikotoxin tartalma, különös tekintettel a 2012-es év időjárásának hatása az aflatoxinok alakulására. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Hók, Vilmos (2018) Energiagazdálkodás lehetőségei a pálinkafőzdékben. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Hüse, Lilla (2013) Új élelmiszernek minősülő táplálkozási szempontból kedvező hatással rendelkező alternatív zsírsav-források. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Illés, Anita (2021) Megvalósíthatósági tanulmány Illés család szőlészet, borászat üzemén keresztül. Diploma Tézis, MATE Szőlészeti és Borászati Intézet Budapest.

István, Márton (2018) A konyhasó diffúziójának vizsgálata nyers, füstölt sonka készítése során. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Iván, Benjámin (2021) Az európai bölény tejsavbaktérium közösségének vizsgálata. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Izsépi, Ferenc (2012) Eltérő műtrágya dózisok hatása a menta fajok produkciójára. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Izsó, Tekla (2015) Zsírok tisztaságának megállapítása vegyszerek nélkül. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Jakab, Gábor (2013) Zsírok olvadási tulajdonságainak vizsgálata. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Jaksa, Fruzsina (2016) A hazai növényvédőszer engedélyezés folyamata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Jenes, Violetta (2021) Állománymódosítók hatása alkoholtartalmú vizes fagylaltok minőségére. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Joó, Bence Péter (2019) A környezeti paraméterek hatása a Shewanella xiamenensis növekedésére és riboflavin termelésére. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Joó, Péter (2021) Késői laskagomba (Pleurotus ostreatus) jelöltek endogén komponenseinek spektrofotometriás vizsgálata. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Judák, Laura Erzsébet (2018) Az afrikai mezőgazdaság fenntartható növekedése : Sustainable intensification in African agriculture. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Juhász, Loretta (2013) Zöldség alapú jégkrém összetételének kidolgozása és fogyasztói fogadtatásának felmérése. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Juraszik, Patrícia (2021) Nagy hidrosztatikus nyomáskezelés hatása a tejsavófehérje izolátum oldatok változására. Diploma Tézis, Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar Budapest.

Jámbrik-Tóth, Fanni (2020) Újhullámos sörök lepárlása különböző módszerekkel, összehasonlításuk analitikai mérésekkel és érzékszervi bírálatuk. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Jánovszki, András László (2013) A hűtőkonténerek légkeringésének monitorozása. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Jármai, Dorottya (2013) A hazai lisztpiac feltérképezése és a lehetséges funkcionális termékfejlesztési irányok fogyasztói vizsgálata. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Kapuszta, Klára (2020) Őszi búza fajták összehasonlító vizsgálata a Galga-mentén. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Karap, Anita (2012) A Lonicera, Symphoricarpos és Viburnum nemzetségek kártevőinek felmérése a Budai Arborétumben. MSC Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Kastaly, Tímea (2021) Fizetőeszközök mikrobás szennyezettségének vizsgálata. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Kasza, Kinga (2015) A köles csíráztatása során bekövetkező beltartalmi jellemzők változása a hőmérséklet függvényében. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Katona, Petra (2015) Észak- és dél-olaszországi szőlőfajták sztómajellemzőinek leíró jellemzése. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Kelemen, Dóra (2011) A tápanyag-utánpótlás hatása a citromfű (Melissa officinalis L.) produkciójára. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Kemecsei, Máté (2020) Szacharóz folyamatos visszaszorulásával a mesterséges édesítőszerek elterjedése, hatásainak vizsgálata a biológiai rendszerekben. Diploma Tézis, Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar Budapest.

Khatchapuridze, Zhuzha (2018) The impact of some oilseed flours on the rheological properties of wheat flour dough. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Kiss, Attila (2014) Azonos szőlő, különböző élesztők és enzimek : különböző élesztőkkel és tápsókkal erjesztett és enzimekkel kezelt borok összehasonlító vizsgálata. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Kleiber, Brigitta (2020) Édesburgonya (Ipomoea batatas) fajták összehasonlító vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Kocsis, Bálint (2011) A fekete bodza termesztés gazdaságosságánk értékelése. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Kocsis, Martina (2012) A Narcissus poeticus ssp. radiiflorus mikroszaporítása. MSC Diploma Tézis, BCE Kertészettudományi Kar.

Kolozs, Krisztina (2021) A csokoládé kombinálása herbákkal és fűszerekkel – termékfejlesztés csokoládé kombinálása herbákkal és fűszerekkel – termékfejlesztés. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Kolozsvári, Emil (2018) Észak-nyugat Magyarország és Budapest kisüzemi sörfőzdéinek piaci elemzése. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Konyhás, István (2018) A hazai tojásfogyasztás bemutatása kérdőíves felmérés alapján. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Korom, Kata Orsolya (2020) Nyomokban glutént tartalmaz – Glutént esetlegesen tartalmazó élelmiszerek analitikai vizsgálata és a hozzájuk kapcsolódó fogyasztói attitűdök felmérés. MSC Diploma Tézis, SZIE Élelmiszertudományi Kar Budapest.

Korpics, Evelin (2012) A kukoricamaláta cefrézési paramétereinek optimálása. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Koszorús, Zoltán (2011) Étkezési paprikafajták összehasonlító vizsgálata fűtetlen fóliasátorban. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Kovács, Anita (2013) Zab malátázási technológiájának kidolgozása. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Kovács, Barbara (2020) A szénsavas üdítők szén-dioxid tartalmának változása a palackok súlycsökkentésének hatására. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Kovács, Ingrid (2013) Enzimgátlás vizsgálata a cefrézés folyamán gluténmentes gabonamalátáknál. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Kovács, Nóra (2011) Málnafajták összehasonlító vizsgálata. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Kovács, Péter (2021) Alkoholfogyasztási szokások és pszichológiai motivációk összehasonlító elemzése : A COVID-19 év hatásai az alkoholfogyasztásra. Diploma Tézis, MATE Gazdaságtudományi Intézet Budapest.

Kovács, Éva (2021) Kollagénnel dúsított funkcionális élelmiszerek fejlesztésének lehetőségei. MSC Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Kozák, Eszter (2021) Emésztmények zsírsav-metil-észter összetételének meghatározása GC-MS módszerrel. MSC Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Kulcsár, Dániel (2021) Az Euphorbia trigona dugványozása különböző közegekben. Diploma Tézis, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem.

Kurják, Fanni Szabina (2021) Paradicsomsűrítmény beltartalmi értékeinek vizsgálata a gyártási folyamat során. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Kállai, Zoltán (2021) Élesztők és aromák esszenciában. Diploma Tézis, MATE Szőlészeti és Borászati Intézet Budapest.

Kárpáti, Eszter Alexandra (2011) Szamóca művelési rendszerek összehasonlító értékelése. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Káré, Edina Éva (2015) A hazai ökobaromfiágazat aktuális helyzete és javításának modellje. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Körmöndi, Máté (2020) Növelt antioxidáns tartalmú tejfehérje-sűrítmény előállítása membránszűrés és enzimes hidrolízis alkalmazásával. Diploma Tézis, Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar Budapest.

Kühn, Dorottya (2021) A vér- és tojáspor állománykialakító hatásának összehasonlítása kevert tésztás süteményben. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Laczó, Dániel (2014) A hazai kereskedelmi forgalomban kapható pálinkák piaci pozicionálása. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Lassán, Levente (2021) Probiotikus alma és körtelevek előállítása és a probiotikumok életképességének vizsgálata. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Lauschmann, Dávid (2015) Embriómentés alkalmazása a kajszi keresztezéses nemesítésében. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Lavaj, Flóra Réka (2019) Glutén- és cukormentes kekszek termékfejlesztés Acheta domesticus hozzáadásával. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Lelovics, Katalin (2021) Tojássárgájalé fagyasztásakor bekövetkező változások vizsgálata különböző pH és sótartalom beállításával. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Lendvai, Barbara (2020) A borszőlő rezisztencianemesítése. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Lieber, András (2011) A vákuumcsöves és síkkollektorok energetikai és gazdaságossági összehasonlítása. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Losonci, Dániel (2013) Étkezési paprikafajták pultontarthatósági vizsgálata roncsolásmentes módszerek alkalmazásával. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Lovász, Ádám (2014) A málnagyümölcs értékes komponenseinek analitikai vizsgálata kísérlet terv alapján. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Lukács, Dalma (2021) A HACCP és IFS minőségirányítási rendszer bemutatása a Zalaco Sütőipari Zrt. vállalkozásnál. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Lázár, Dániel (2021) Etilén postharvest tárolástechnológiai hatásának vizsgálata kertészeti termékek esetében. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Lázárné Aszódi, Ágnes (2014) Eltérő termesztési területről származó almák összetételének hatása az ágyas pálinka készítésekor. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Lóczy-Albert, Zsófia (2021) Tölgyfachips alkalmazása és hatása a vörösborra az érlelési folyamat során. Diploma Tézis, MATE Szőlészeti és Borászati Intézet Budapest.

Lőkös, Lívia Rebeka (2020) Enzimaktivitás mérés, mint a talaj minőségének lehetséges indikátora ökológiai gazdálkodásban. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Magyari, Judit (2017) A paradicsom foltos hervadás vírussal szembeni fogékonyság és ellenállóság vizsgálata Capsicum fajokon. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Mahunka, Nikoletta (2015) A valorigráf és a farinográf mérési eredményeinek összehasonlítása. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Majadi, Mariem (2021) Application of near infrared pectroscopy for the detection of honey dulteration. MSC Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Major, Luca (2019) A zsírmigráció vizsgálata töltött bonbonok esetében, gyorsított tárolási kísérlettel. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Majzinger, Koppány László (2021) HHP kezelés hatása mangalica szalonna lipid oxidációs folyamataira. MSC Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Mali, Katalin (2013) A hőmérséklet és napsütéses órák hatása őshonos tyúkfajtáink tojástermelésére. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Meier, Orsolya (2021) Élelmiszerekkel a COVID-19 elleni harcban. MSC Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Mentusz, Ádám (2020) Friss és fagyasztott alapanyagú nyers húsok minőségének alakulása nagy hidrosztatikus technológia alkalmazása során. Diploma Tézis, SZIE Élelmiszertudományi Kar Budapest.

Molnár, Beáta (2015) A szőlőtermesztés történeti vizsgálata Soltvadkert és Kecel településen. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Molnár, Izabella (2021) Callebaut 811 és Norte Eurocao Haya étcsokoládé összehasonlítása. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Molnár, Miklós (2020) Chiloschista nemzetség jelentősége a magyarországi orchideagyűjtők növényállományában. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Molnár, Orsolya (2021) Különböző csomagolású készételek és almalevek mikrobiológiai vizsgálata. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Mádai, Valentina (2012) Energiaültetvények tápanyag-kivonásának értékelése néhány fűz és nyár fajta tápelem-tartalmának vizsgálata alapján. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Mátravölgyi, Gergely (2016) A homoktövis lekvárok beltartalmi- és érzékszervi tulajdonságainak változása a tárolás során. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Mátyus, Viktória (2020) Darált sertéshús minőségének vizsgálata hűtőtárolás során. MSC Diploma Tézis, Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar Budapest.

Mészáros, Barbara (2021) Élelmiszer-biztonság és -minőség a gyorséttermi vendéglátásban, az azonnal fogyasztható zöldség alapanyagok beszerzésének tekintetében. MSC Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Mészáros, Péter (2019) Étkezési paprikafajták objektív roncsolásmentes postharvest minőségvizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Nagy, Brigitta (2020) Tejelő szarvasmarha takarmányozás hatása a tej minőségére, összetételére. Diploma Tézis, SZIE Élelmiszertudományi Kar Budapest.

Nagy, Dorina (2020) A 2020. augusztus 29-i viharkár Dunakeszin : esettanulmány vis maior káresemény eljárás során. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült szakmérnöki szakdolgozat.

Nagy, Dániel (2021) Kaptán bomláskinetikájának vizsgálata különböző növényvédelmi kezelést követően almában, HPLC-APCI-MS kapcsolt rendszerrel. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Nagy, Dávid (2014) Enzimgátlás vizsgálata a cefrézés folyamán gluténmentes gabonamalátáknál. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Nagy, Gabriella (2021) Útmutató egy vendéglátóipari kisvállalkozás –kávézó – létrehozásához. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Nagy, Orsolya (2012) A hőmérséklet hatása vákuumszárított meggyporok minőségi paramétereire. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Nagy, Zsófia (2013) A rozmaring (Rosmarinus officinalis L.) farmakológiai hatásai, felhasználása a bőrápolásban. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Kar.

Nagyistván, Orsolya (2011) Renet almafajták morfológiai tulajdonságainak leírása az UPOV számkulcsos rendszerével. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Namukwambi, Fiina Kaunapawa (2017) Extraction of Tokaji Aszu marc (winery waste) with isopropanol-water solvent. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Nguyen, Thi Minh Ngoc (2021) Effect of nitrogen sources on alcoholic fermentation of apple juice. MSC Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Nguyen Hoang, Xuan Thao (2021) Roncsolásos és roncsolásmentes mérési módszerek összehasonlítása almán. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Nugraha, David Tjandra (2021) Physicochemical characterization of mung bean (Vigna radiata) sprout and monitoring of germination process using Near Infrared Spectroscopy (NIRS) with aquaphotomics and electronic tongue. MSC Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Nyéki, Flóra (2015) Enzimkezelés hatása bodzalé értékes összetevőire. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Németh, Szabina (2021) Különböző kakaóporok összehasonlítása különböző applikációkban. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Olaniyi, Ademuyiwa Olorunsogo (2022) Transcriptomic responses of two cucumber hybrids to elevated nitrate supply. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Oláh, Attila (2021) Új telepítésű borszőlőültetvény létrehozásának szempontjai és gyakorlati megvalósítása a Badacsonyi borvidéken. Diploma Tézis, MATE Szőlészeti és Borászati Intézet Budapest.

Ondrik, Enikő (2014) Újabban engedélyezett és kísérleti tartósítószerek a borászatban. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Orosz, Szilvia (2021) A házi len (Linum usitatissimum Linnaeus, 1753) növényvédelmi vonatkozásai. Diploma Tézis, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen készült szakmérnöki szakdolgozat.

Papp, Dávid (2011) Kárpát-medencei régi almafajták gyümölcsminőségének vizsgálata. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Parcsami, Nóra (2020) Csökkentett energiatartalmú dzsemek előállítása. Diploma Tézis, SZIE Élelmiszertudományi Kar Budapest.

Petró, Stella (2016) Műtrágyázási szaktanácsadási rendszerek összehasonlító értékelése néhány hazai gazdaság példáján. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Piltmann, Eszter (2012) A Clematis integrifolia L. hajtványdugványozása. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Pintér, Angelika Dóra (2021) Kistermelői lekvárkészítő üzem növekedési lehetőségei - a fejlődés lehetőségei és korlátjai. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Pistár, Ilona Berta (2021) Kollagénnel dúsított gyümölcsital fejlesztése. MSC Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Plasek, Brigitta (2014) Bodzafajták velő félkésztermék előállítására való alkalmasságának vizsgálata. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Polányi, Eliza Éva (2018) Epigenetic control of heavy metal responses in Arabidopsis thaliana. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Popovity, Ljubica (2011) A páfrányfenyő felhasználási lehetősége. Diploma Tézis, BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM.

Puskás, Ádám (2014) Adatbázis alkalmazás fejlesztése MS Accessben, terepi adatfelvételhez és elemzéshez. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Pál, József (2013) A villányi védett eredetű vörösborok szabályozása és élettani hatásai. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Pálócziné Furulyás, Diána (2014) A homoktövis (Hippophae rhamnoides L.) antimikrobás hatása. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Pápai, Anna (2021) A kétpúpú teve (Camelus bactrianus) tejsavbaktérium közösségének vizsgálata. MSC Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Pécsi, Boglárka (2016) A magyar és francia búzatermesztés összehasonlítása. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Rainer, Tamara (2016) A hazai szójatermesztés helyzete és jövője. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Recskó, Dorina Éva (2019) Állattenyésztés : Az ágazat mögött rejlő történet. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Reikort, Ádám László (2011) A füge (Ficus carica L.) termeszthetőségének lehetőségei Magyarországon. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Reményi, Bálint (2015) Értékőrző gyepgazdálkodás : a szürkemarha tartás egy aspektusa. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Reményi, Mihály (2012) A homoktövis szerepe a gyümölcstermesztésben, ökológiai termesztésének sajátosságai. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Richter, Noémi Alexandra (2018) A hajtásregeneráció morfológiai és szövettani vizsgálata in vitro Spathiphyllum floribundum rügyklasztertenyészetében. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Richter, Rebeka Anna (2021) Tejsavtermelő fonalas gombák tanulmányozása. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Rosta, Virág (2017) A holstein-fríz szarvasmarha kondíciója és egyes értékmérő tulajdonságai közötti összefüggés. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Réti, Linda (2011) A homoktövis (Hippophaë rhamnoides L.) termesztése, hatóanyagai és alkalmazási lehetőségei a gyógyászatban. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Révész, Edit Gizella (2021) Az ostorosbor márkaérték vizsgálata szekunder külső és belső információk alapján. Diploma Tézis, MATE Gazdaságtudományi Intézet, Budapest.

Rózsa, Máté (2021) Gyümölcspárlatok metanolcsökkentési lehetőségeinek tanulmányozása. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Saleh, Ahmad Abubakar (2021) Soybean-based bioactive peptides through enzymatic route. MSC Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Samu, Stefánia (2011) A tök (Cucurbita pepo L.) gyógyhatása. Diploma Tézis, Budapest Corvinus Egyetem.

Savanya, Fanni (2015) Enzimkezelés hatásának vizsgálata a feketebodza-lé szűrhetőségére, és beltartalmára. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Schmalzel, Roland (2014) Ígéretes, újnemesítésű dió genotípusok összehasonlító értékelése. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Schmalzel, Roland (2014) Ígéretes, újnemesítésű dió genotípusok összehasonlító értékelése. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Schmieder, Tamás (2021) Különböző lepárlási technológiák hatása a párlat minőségére. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Schuh, Edina (2012) Geranium macrorrhizum törpítése és bimbószám növelése. MSC Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Ser, Henrietta Magdolna (2016) A hús-páclé arány és a pácolási időtartam hatásának vizsgálata a só diffúziójára aktív ultrahangos pácolás esetén. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Ser, Henrietta Magdolna (2016) A hús-páclé arány és a pácolási időtartam hatásának vizsgálata a só diffúziójára aktív ultrahangos pácolás esetén. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Siklodi, Cecília (2021) Almaecet előállítása és a különböző ecetfajták összehasonlítása minőségi paramétereik alapján. MSC Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Silva, Lectícia Bose (2019) Influence of malt composition on the quality of India Pale Ale beer. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Simkó, Kitti (2015) Erjedés kinetikai vizsgálatok különböző Furmint klónok esetében a Tokaj-Oremus Szőlőbirtok és Pincészet Kft-nél. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Somogyi, Sámuel (2015) A meggybor technológiai lehetőségei és piaci potenciálja. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Soós, Ferenc (2018) Bortermelés az Amerikai Egyesült Államokban, valamint különböző kaliforniai borok vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Stefanics, Beáta (2020) A városi fahelyek kialakításának technológiai megoldásai. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült szakmérnöki szakdolgozat.

Suchné Szabó, Edit (2011) A civil szerveződések szerepe az Európai Unió LEADER típusú vidékfejlesztési programjában. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Szabados, János (2015) e-Pálinka, pálinka fogyasztói szokások és az on-line fogyasztói közösség összekapcsolása. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Szabó, Emese Xóchitl (2014) Szőlő (Vitis vinifera L.) vírusfertőzöttségének kimutatása új generációs szekvenálással. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Szabó, Fruzsina (2016) Évelőalkalmazás két házikerti virágágy példáján. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Szabó, Hunor Albert (2015) A háztáji körteállomány állapot-felmérése és pomológiai értékelése Udvarhelyszék néhány településén. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Szabó, Péter (2011) Növekedésserkentő készítmények hatása gyümölcsfa oltványok minőségére faiskolai termesztésben. MSC Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Szakál, Fanni (2016) A hőmérséklet, tárolási körülmények és csírázást serkentő kezelések hatása a festő csülleng (Isatis tinctoria L.) magjainak csírázására. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Szalai, Krisztina Anita (2016) BRT EverGreen és BRT GreenMoss hatása Impatiens walleriana Hook. f. "Campos F1 Red" nevelése során. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Szalai, Soma László (2016) A helyi előállítású élelmiszerek lehetőségei és jövőképe hazánkban. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Szalczgruber, Miklós (2020) Savanyított káposzta bemutatása és fermentációjának vizsgálata kontrollált hőmérsékleteken. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Szatmári, Laura (2012) Hajdúszoboszló hulladékgazdálkodása. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Szentes, Dóra (2018) A hazai szennyvíziszap mezőgazdasági hasznosításának helyzete és értékelése a hatóság szemszögéből. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Szikora, Anna (2015) A BRT Evergreen és Fain Soil Bioactivator alkalmazási lehetősége Petunia Potunia "Neon" palántanevelése során. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Szurovecz, Erik Attila (2012) Biostimulátorok hatása a faiskolában konténeres Thuja occidentalis "Smaragd" csemetékre. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Szöllősi, Risi Ida (2018) Biodinamikus gazdálkodás. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Szőke, Tibor (2013) A 2011/12 évi téli fagyok hatása a Kiskunhalasi szőlőtermésre. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült szakmérnöki szakdolgozat.

Sárközi, Anna (2016) A mezőgazdasági idénymunka bemutatása statisztikai elemzésekkel. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Sárvári, Anna (2012) Biostimulátorok hatása Prunus anyanövényekre és dugványaikra. MSC Diploma Tézis, BCE Kertészettudományi Kar.

Sóspataki, Ria (2011) Az Ördögcérna (Lycium barbarum) gyümölcscélú felhasználásának vizsgálata, nemzetközi kitekintésben. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Sümegi, Zsófia (2012) Enzimkezelés és szárítás hatása almatörköly extraktumok polifenol tartalmára. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Takács, Zoltán (2021) A mák termesztése. Diploma Tézis, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen készült szakmérnöki szakdolgozat.

Tarnai, Gergely (2011) A Gyümölcskert Zrt. bemutatása. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Tálas, Zsuzsanna (2015) A húsvertikumok versenyképessége és az azt meghatározó tényezők Európában. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Tálas, Zsuzsanna (2015) A húsvertikumok versenyképessége és az azt meghatározó tényezők Európában. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Téglás, Hedvig (2011) Díszítő és haszonnövények a házikertben. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Tóth, Bence (2013) Balatoni borvidékek szerkezeti és borjogi átalakulása. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült szakmérnöki szakdolgozat.

Tóth, János (2011) Hetedik nyaras dióültetvény erélyének és termőképességének összehasonlítása. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Udvardy, Zsófia Anna (2018) A rózsa rezisztencianemesítése. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Vajda, Lívia (2018) A háztáji komposzt és a gyógynövényekkel kezelt komposzt hatása a saláta kezdeti növekedésére. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Varga, Enikő (2013) A homoktövis-termesztés gazdasági vonatkozásai ökológiai gazdálkodásban. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Varga, Zoltán (2018) A párlatkészítés története a dualizmus korában, a korabeli parlamenti vita leíratok tükrében. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Vaskó, Áron Dávid (2020) Agric-opportunitAgric-opportunities within the meat-supply chain of Ghana -focusing on beef production in North Gana, Tamaleies within the meat-supply chain of Ghana -focusing on beef production in North Gana, Tamale. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Vizi, Veronika Gyöngyi (2016) A magyar ökológiai gazdálkodás jelenlegi helyzete és jövőbeli kihívásai egy biogazdaság eredményein keresztül. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Vogel, Sára (2017) A skandináv borpiac és bormonopóliumok bemutatása, elemzése : bortermék, borjogi, bormarketing és borpiaci szempontok. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Weisz, János (2016) A hazai arborétumok és botanikus kertek helyzetének felmérése kérdőívek alapján, illetve néhány példán keresztül. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Zsámboki, Dávid Márk (2016) A high tech piacok. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Zsíros, József (2013) A homok hátán : a Leader Program a Felső-Homokhátság Vidékfejlesztési Egyesület akcióterületén. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Zöldy, András Benedek (2014) Enzimkezelések hatásának vizsgálata feketebodza színezék tartalmára. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

de Jonge, Nóra (2021) Kalácstészta tulajdonságainak változása a cukorcsökkentés hatására. MSC Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Ács, Piroska Katalin (2021) A magyarországi pezsgőpiac helyzete és kilátásai. Diploma Tézis, MATE Gazdaságtudományi Intézet, Budapest.

A lista elkészültének dátuma: Wed Apr 23 12:50:25 2025 CEST.