MATER Stud – Egyetemi Szakdolgozatok

Böngészés, Szakterület

Exportálás mint [Atom feed] Atom [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Csoportosítás: Tétel típusa | Létrehozók
Ugrás ide: Értekezés
A tételek száma ezen a szinten: 267.

Értekezés

Abonyi, Bonita (2019) Cink- és polifenolpótlásra fejlesztett takarmánykiegészítő alapanyagául szolgáló kétféle élesztő analitikai vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Al dossary, Ahead (2017) Review of membrane crystallization and its applications. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Ambrus, Aliz (2013) A hidrogén energetikai felhasználása. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Ambrus, Krisztina (2016) A bor illósav-tartalmának változásai az ecetsavbaktérium tevékenységének függvényében. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Amtmann, Tamás (2018) Különböző kisüsti pálinkafőzők összehasonlító elemzése, különös tekintettel egyes egyedi kialakítású magánfőző berendezésekre. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

András, Kata Rebeka (2015) Tojáshéj mikrobaszám változásának vizsgálata levegővel történő hőkezelés hatására. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Andrási, Dániel (2015) Oligoszacharid szintézis vizsgálata Bifidobacterium eredetű α-galaktozidázzal. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Andrási, Ilka (2021) A Bennett-kenguru tejsavbaktérium közösségének vizsgálata. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Angyal, Krisztina (2015) Kelet-magyarországi pálinkafőzdék tapasztalatai a pálinkakereskedelemben. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Antal, Péter (2011) Jégkrém hőmérsékletének nyomon követése az előállítástól a szállításig. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Aouadi, Balkis (2019) Quantification of Multiple Adulterants in Beef Protein Powder by FT-NIR Spectroscopy a Siemens S7 1200 AC/DC/RLY PLC. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Apáthy, Csilla (2020) Vegán fehérjekészítmény tulajdonságainak változása tárolás során, különböző csomagolástechnológiák alkalmazása mellett. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Arnold, Gergely (2014) A többmenetes szüret, a fürtritkítás és a fürtválogatás hatása a Merlot fajta termésmennyiségére és minőségére a Pécsi borvidéken. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Aszman, Nikolett (2017) Mézek HMF tartalmának változása hőkezelés hatására. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Aydogdu, Tugce (2017) Reverse hydrolytic activity of mannosidase in commercial enzyme preparation. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Bacsó, Bence (2020) Malátatörköly-fehérjék extrahálhatóságának a vizsgálata élelmiszeripari enzimkészítmények felhasználásával. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Bacza, Roland (2020) A teff és az amaránt söripari alkalmazhatóságának vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Baditz, Dávid (2018) Az eltérő hőközlő közegek alkalmazásának vizsgálata sous-vide termékek esetében. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Bagi, Lídia (2017) A sör alkoholmentesítésének irodalmi kutatása különös tekintettel a membránműveletek alkalmazási lehetőségeire. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Baintner, Dániel (2015) Whisky párlat ultrahangos kezeléssel gyorsított érésének vizsgálata. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Bak, Ágnes (2015) Sárgarépa-gyümölcs koktél tejsavas erjesztése. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Bakó, Dóra (2012) Búzaőrlemények egyes tulajdonságainak elemzése különböző módszerekkel. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Balatoni, Gábor (2014) Nagy hidrosztatikus nyomáskezelés hatása különböző szárazáruk fizikai és kémiai és érzékszervi tulajdonságaira. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Balla, Noémi Szonja (2017) Modell kísérletek a nyomtatott papír festékanyag tartalmának eltávolítására és az erjesztés hatékonyságának növelésére. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Balla, Zoltán (2015) Sörfőzdém marketing tervének felépítése. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Balog, Zoltán (2020) A pálinka előállítást bemutató vendégház kialakítása és attrakcióként Szilvásvárad turisztikai kínálatába illesztése. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Balog, Zsófia (2012) Technológiai adalékanyagok hatása kréker keksz késztermékre. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Balogh, Dóra Anett (2020) Pleurotus ostreatus fajtajelöltek összehasonlítása aminosav összetételük és FT-NIR spektrumuk alapján. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Balogh, Kornél (2018) Néhány Shewanella baktérium elektrontermelő képességének vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Balogh, Levente (2012) Mikrobapusztító tényezők hatásának vizsgálata Aeribacillus pallidus spórákra. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Balogh, Vivien (2016) Spreadek állományának összefüggése a cukortartalommal. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Balogh, Zita (2015) A Saccharomycodes ludwigii élesztő erjesztési aktivitása és aromatermelése különböző fermentációs körülmények között. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Balogh, Ádám (2018) Az érleléstechnológia jövője, jövőbeni lehetőségek, elérhető eredmények. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Barasa, Mercy Mukite (2021) Effect of post lactase treatment on the heat-induced lactosylated milk protein. MSC Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Barkó, Annamária (2015) A hűtési sebesség hatása a marhahús érési folyamataira, minőségi jellemzőire. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Barna, Gabriella (2013) Rutin mérési eljárás kidolgozása egyes polifenolok mennyiségi meghatározására. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Barnucz, János (2016) Különböző összetételű hidegen préselt zöldség– és gyümölcslevek eltarthatósági vizsgálata HHP technológia alkalmazásával. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Barta-Kondás, Enikő (2015) Kókuszolaj nyálkátlanítása membránszűrő segítségével. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Bartalos, Anna (2014) Növényi tejalapú fagylaltok termékfejlesztése. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Bartha, Margaréta (2020) A vágás előtti stressz hatása a marhahús minőségére. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Bartháné Balogh, Éva (2014) Kisüsti pálinkafőzde engedélyeztetése. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Bartos, Gina (2018) A laktózbontó enzimek régi és új generációja , optimális és gazdaságos felhasználásuk. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Becse, Orsolya (2015) Különböző derítőszerek hatása a borok biogén amin tartalmára. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Becsey, Fanny (2018) Térben és időben elkülönített hő-és nagy hidrosztatikus nyomáskezelések kombinációinak hatásai marhahús érzékszervi tulajdonságaira. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Bedő, Soma (2015) Vegyes kultúrák alkalmazhatósága a búzakorpa biológiai feltárásában. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Begala, Anna (2016) A közönséges orgona (Syringa vulgaris) hatóanyagainak és a vérehulló fecskefű (Chelidonium majus) kivonatának hatása élesztőgombákra. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Begyik, András (2011) A rezveratrol jelentősége a borászatban és az egészség megőrzésében. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Beke, Andor (2020) Magas minőségű lekvárfélék gyártástechnológiájának tervezése, kisüzem beépítése vegyes vertikumú mezőgazdasági üzembe. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Beke, Tamás (2021) Nukleinsav szekvenálási módszerek – A kezdetektől a nanopórusig. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Bekeová, Zuzana (2015) Szőlőfeltáró berendezések hatása a must oxigéntartalmára. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Beleznay, Vivien (2015) Túró tárolásának hatása a termék minőségére. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Beliczai, Zsolt Sándor (2019) Különböző kajszibarack fajtákból készített lekvárok összehasonlító vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült szakmérnöki szakdolgozat.

Benedek, Krisztina Emőke (2016) Nagy hidrosztatikus nyomás hatása étkezési túró mikrobiológiai stabilitására és egyéb minőségmeghatározó tulajdonságaira. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Benedek, Krisztina Emőke (2014) Nagy hidrosztatikus nyomáskezelés hatása Listeria monocytogenes-szel fertőzött csökkentett sótartalmú sajtokra. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Benedek, Péter (2008) A reduktív technológia alkalmazása a Mátrai borvidéken. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Benei, Klaudia (2020) Probiotikus Bifidobacterium törzsek prebiotikum felhasználásának és életképességének vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Benes, Eszter Luca (2015) Különböző összetételű, kendermagliszttel dúsított, durumlisztből készült kenyerek antioxidáns kapacitásának és vízben oldható polifenol tartalmának nyomon követése az előállítása folyamat során. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Benkó, Anna (2020) A citromsav-adagolás és a nagy hidrosztatikus nyomáskezelés hatása tojáslevek technofunkcionális tulajdonságaira. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Benkó, Zsuzsanna (2019) Tea osztályozási és minősítési rendszerek. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Bennárik, Dóra (2015) Különböző kezelések hatása a poliszorbát 20 tartalmú injekciós készítmények viszkozitására. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Berecz, Blanka (2016) Kivi eltérő tárolási körülmények mellett mutatott élettani viselkedésének vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Berecz, Blanka (2018) Termesztett gombafajok néhány beltartalmi paraméterének vizsgálata és összehasonlítása klasszikus és Fouriertranszformációs közeli infravörös technikával. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Bereczki, Kitti (2015) Nagy hidrosztatikus nyomás hatása Listeria monocytogenesre különböző mátrixokban. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Bergmann, Csaba Zoltán (2019) A sörfőző víz ionösszetétele és kezelési lehetőségei. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Berki, Zolna (2014) A korrupció és a pálinka : kockázati tényezők és azok kiküszöbölésének lehetőségei. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Bertok, Richard (2020) Sör ozmotikus desztillációval történő alkoholmentesítésének számítógépes modellezése. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Berényi, István (2016) Borokból készült párlatok felismerhetősége. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Biegner, Ede (2013) Szakirodalmi áttekintés a sörök antioxidáns tartalmáról és annak mérési módszereiről. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Bielisz, Éva (2020) Szőlőmag őrleménnyel dúsított gluténmentes snack termék fejlesztése és tárolása. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Bilkei, Fanni (2021) Tejfölök-és tejföl imitátumok fogyasztói megítélése és biológiailag hozzáférhető zsírtartalma. MSC Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Biró, Adrienn (2016) Pizzák eltarthatóságának növelése ózonos és ultraviolás kezelésekkel. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Biró, Botond (2015) Ökológiai és konvencionális mezőgazdasági termékek összehasonlítása, beltartalami értékeket vizsgáló kutatások alapján. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Bocskor, Péter Gábor (2021) Tárolási hőmérséklet hatása a banán színváltozására. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Boda, Boglárka Mária (2016) Xilo-oligoszachariddal készült gyümölcszselék tárolás alatti stabilitásának vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Bodnár, Anna (2019) Probiotikumok mikrokapszulázása emulziós technológiával és életképességük vizsgálata élelmiszermátrixokban. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Bodnár, Zita (2013) Sörélesztők fiziológiai tulajdonságainak tanulmányozása. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Bodor, Bence (2019) Politejsav és politejsav bázisú kompozitok műanyagipari alkalmazása. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Bognár, Bence (2021) Dió avasodásának vizsgálata FT-NIR módszerrel. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Bokros, Boglárka (2018) Teljes kiőrlésű zablisztet tartalmazó ostyák eltarthatóságának vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Bornemisza, Lídia (2019) Bevonómassza reológiája. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Borovnyák, Dávid István (2015) Sertészsír és tejzsír keverékeinek fizikai tulajdonságai. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Bors, Márton (2013) Thermomyces lanuginosus eredetű xilanáz fermentációjának tanulmányozása. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Bosnjak, Flóra (2015) Borok savtartalmának alakulása a 2014-es évjáratban. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Botyánszki, Nóra (2016) Ételízesítők összehasonlítása és vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Brózik, Eszter (2014) Borok tej és tojás allergén-tartalmának meghatározása ELISA módszerrel. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Bucsella, Edit (2013) Palackozott teák analitikai és érzékszervi minősítése. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Buják, Csenge (2016) A pontyhús egyes fizikai és kémiai tulajdonságainak változása az időjárási körülmények hatására. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Busi, Ágnes (2021) A vízzel készült ganache vizsgálata. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Bácsfalvi, Anna Lavínia (2016) Clostridium saccharobutylicum butanol termelőképességének vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Bárány, Nándor (2014) Rebaudioside B standard vegyület előállításának optimálása. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Békési, Szilvia (2020) Étkezési paradicsom érettségi állapotának meghatározása roncsolásmentes módszerekkel a tárolás során. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Békésy, Anita (2014) A smoothie termék fejlesztése és tartósítási lehetőségei. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Bérczi, Blanka (2019) Szamócaszeletek módosított atmoszférás csomagolása és tárolása. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Bétéri, Tamás (2014) Ízesített kefir termékek fogyasztói kedveltségének vizsgálata preferencia térképezés módszerével. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Bódi, Balázs (2021) Barna sör reverz ozmózisos eljárással történő alkoholmentesítésének vizsgálata. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Csala, Dorina Annamária (2020) Nedves pácolással készített bőrös karaj fehérjéinek vizsgálata pácolás és érlelés során. Diploma Tézis, Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar Budapest.

Csapó, Anna Luca (2021) Adalékanyagok hatása az alkoholtartalmú vizes fagylaltok állományára. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Cseh, Szilvia (2012) A mikotoxin probléma elemzése a RASFF rendszeren keresztül. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Cseke, Júlia (2016) A politejsav bomlás vizsgálata házi kerti komposztban. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Csighy, Attila (2015) Tehéntej részleges sómentesítése komplex membránszűrési eljárások alkalmazásával. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Csiliga, Renáta (2015) Sólé koncentrációjának és a sózás időtartamának hatása a sódiffúzióra sajt sózása során. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Csáki, Éva (2017) Tárolási hőmérséklet hatásának (hidegkárosodás) vizsgálata klorofill - fluoreszcencia jellemzők változása alapján banán esetében. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Csépány, Eszter (2015) A kitozán antimikrobás hatásának vizsgálata. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Czinege, Ádám Sándor (2019) Talaj nitrát terhelésének és körforgásának vizsgálata mikrobiológiai és spektrofotometriai módszerekkel. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Czömpöly, Eleonóra (2021) Zöld tea és a csokoládé : Antioxidáns tartalom és fogyasztói termékteszt. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Dani-Nemes, Veronika (2020) A sütési mód és körülmények hatása a sajtos pogácsa fizikai és érzékszervi tulajdonságaira. Diploma Tézis, SZIE Élelmiszertudományi Kar Budapest.

Deli, Viktória (2012) Szójatej bifidobaktériumokkal történő fermentálhatóságának vizsgálata. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Dobos, Alexandra (2013) Savfok a sütőiparban. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Dredhëza Selimaj, Szabolcs (2020) The effect of sugar polymerization degree in thermal and rheological behavior of lipid-sugar systems. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Dudás, Márton (2015) Vizsgálati mintaasztal gépi mozgatásának tervezése és vezérlése Arduino rendszerrel. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Dániel, Ágnes Borbála (2015) Természetes antimikrobás anyagok antibakteriális hatásának vizsgálata. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Dávid, Dóra (2020) Sertéshús olajokban, zsírokban történő hőkezelésének a vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Dóczi, Szilárd (2018) A komlóvegyületek egészségre gyakorolt hatásai. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Ecsedi, Judit (2016) Étkezési szalonnáról származó élesztőgombák lipolítikus aktivitásának jellemzése. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Egerszegi, Máté (2013) Enzimforrás szelektálása alternatív szubsztrátumokon történő fermentációkhoz. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Emmert, Mirjam (2014) Pszeudomonaszok és élesztőgombák kölcsönhatásának jellemzése. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Erdős, Balázs (2016) Artificial neural network assisted spectrophotometric method for monitoring fructo-oligosaccharides production. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Eszterbauer, Edina (2020) Yarrowia törzsek pigment termelésének vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Farkas, Alexandra (2013) A nyerstej minősítés története Magyarországon. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Farkas, Csilla (2013) Thermomyces lanuginosus fonalasgomba eredetű α-galaktozidáz enzim vizsgálata. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Farkas, Viktória Ildikó (2020) A Badacsonyi Borvidék borainak helyi jellegét kiemelő élesztő starterkultúrák borra gyakorolt hatásvizsgálata Kéknyelű és Generosa fajták esetében. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Fejzullahu, Fatjona (2018) Total phenolic content, antioxidant capacity and mineral content of selected fruits from northeastern Hungary. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Fekete, Noémi Erika (2018) Probiotikus ananászlé előállítása és a probiotikumok életképességének vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Fekete, Zoltán (2013) Ultrahangos pácolás során a pácolási paraméterek hatása az ultrahang intenzitására. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Fodor, István (2021) A kakaóporok viselkedése a csokoládéfagylaltban. Diploma Tézis, SZIE Élelmiszertudományi Kar Budapest.

Fodor, Zsuzsanna (2012) Természetes antimikróbás anyagok hatása E. coli és E. coli O157 törzsekre. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Forgó, Barbara (2021) Céklahéj értékes komponenseinek kivonása mikrohullámú extrakció segítségével. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Fódi, Zoltán (2012) Eredetvédett szilvapálinka készítése és vizsgálata. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Fóra, Bianka (2016) A borok rezveratrol tartalmának elemzése. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Füzesi, Eszter (2017) Analitikai módszerfejlesztés élelmiszerek elemtartalmának meghatározására és validálására ICP-OES készülékkel. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Grylls, Philippa Victoria (2020) The effect of high hydrostatic pressure processing on colour, total phenolic content and antioxidant activity of Tenebrio molitor and Zophobas morio. MSC Diploma Tézis, Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar Budapest.

Gyivi, Ildikó (2019) Étkezési körtefajták postharvest érésmenetének nyomonkövetése roncsolásmentes optikai módszerekkel. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Gódor, Dániel (2018) Epres krémméz termékfejlesztése. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Görömbei, Mátyás József (2021) Új fejlesztésű takarmánykiegészítő adagolás hatásának vizsgálata a tojás beltartalmi jellemzőire. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Hajdú, László (2019) Sertéskábítás paramétereinek hatása a húsminőségre. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Halek, Mátyás (2020) Száraz sózással és starterkultúrás pácolással készült sonka minőségi jellemzőinek vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Harangozó, Zsófia (2012) Vízből izolált baktériumok fertőtlenítőszer tűrésének vizsgálata impedimetriás gyorsmódszerrel. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Hassan, Lbekri (2019) Application of near infrared spectroscopy for detection of heat treatment effect on honey. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Hegedűs, Anett (2016) Spontán és ko-inokulációs almasavbontás folyamatának és biogén amin termelésének összehasonlítása üzemi körülmények között. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Herczeg, Csilla (2019) A hő- és HHP kezelés hatása tojáslevek fehérjeszerkezetére és technofunkcionális tulajdonságaira. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Herczegh, Béla (2018) A talajok minőségének vizsgálata Pfeiffer papírkromatográfiás módszerével. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Hild, Anna (2016) Badacsonyi bormintákból izolált autochton Saccharomyces cerevisiae törzsek borászati alkalmazhatóságának vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Hild, Anna (2013) Zymomonas mobilis baktérium etanol termelőképességének vizsgálata. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Horváth, Borbála (2013) Borászati tevékenység laboratórium nélkül? Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Horváth, Szófia Alexandra (2014) Sütésálló gyümölcsdzsemek és zselék állományának vizsgálata. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Horváth, Vivien (2015) A sárgadinnye különböző tárolástechnológiai módszereinek feltárása az eltarthatósági idő növelésére. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Huszti, Márk (2020) Érlelés folyamatának tanulmányozása különböző tósztolású tölgyfa chipsekkel. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Huynh, Thanh Duy (2022) Assessing the genetic diversity of opium poppy (Papaver somniferum L.) cultivars with Start Codon Targeted (SCoT) markers. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Hók, Vilmos (2018) Energiagazdálkodás lehetőségei a pálinkafőzdékben. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Hüse, Lilla (2013) Új élelmiszernek minősülő táplálkozási szempontból kedvező hatással rendelkező alternatív zsírsav-források. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

István, Márton (2018) A konyhasó diffúziójának vizsgálata nyers, füstölt sonka készítése során. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Iván, Benjámin (2021) Az európai bölény tejsavbaktérium közösségének vizsgálata. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Izsó, Tekla (2015) Zsírok tisztaságának megállapítása vegyszerek nélkül. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Jakab, Gábor (2013) Zsírok olvadási tulajdonságainak vizsgálata. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Joó, Bence Péter (2019) A környezeti paraméterek hatása a Shewanella xiamenensis növekedésére és riboflavin termelésére. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Joó, Péter (2021) Késői laskagomba (Pleurotus ostreatus) jelöltek endogén komponenseinek spektrofotometriás vizsgálata. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Juhász, Andor (2014) Vízvizsgálatok (fizikai és kémiai vizsgálatok) különböző víztestekből. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Juhász, Loretta (2013) Zöldség alapú jégkrém összetételének kidolgozása és fogyasztói fogadtatásának felmérése. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Juraszik, Patrícia (2021) Nagy hidrosztatikus nyomáskezelés hatása a tejsavófehérje izolátum oldatok változására. Diploma Tézis, Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar Budapest.

Jurecska, Judit Laura (2015) A szennyvíztisztítás mikrobiológiája és ökológiája. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Kailo, Geremew Geidare (2019) Antioxidant and antibacterial peptide from soybean milk by enzymatic and membrane based process. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Kapuszta, Klára (2020) Őszi búza fajták összehasonlító vizsgálata a Galga-mentén. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Kasza, Kinga (2015) A köles csíráztatása során bekövetkező beltartalmi jellemzők változása a hőmérséklet függvényében. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Kelemen, György Dávid (2018) A kétspórás barna csiperke értékes antioxidáns hatású endogén komponensei. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Keresztessy, Zsuzsa Orsolya (2015) ABE fermentációs komponensek szétválasztása pervaporációval. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Khatchapuridze, Zhuzha (2018) The impact of some oilseed flours on the rheological properties of wheat flour dough. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Király, Melitta (2015) Joghurt tárolási körülményeinek hatása a termék minőségére és eltarthatóságára. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Kiss, Attila (2014) Azonos szőlő, különböző élesztők és enzimek : különböző élesztőkkel és tápsókkal erjesztett és enzimekkel kezelt borok összehasonlító vizsgálata. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Kiss, Erika (2015) Citrusos ételízesítő készítmények termékpalettájának bővítése narancsszósz receptúrájának kidolgozása által. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Kiss, Orsolya (2015) Etil-karbamát-, és hidrogén-cianid tartalom alakulása különböző hatásokra pálinkában és etanol-víz elegyben. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Knyazoviczki, Barbara (2018) Jó (és rossz) higiéniai gyakorlatok a háztartásban : Salmonella jelenléte az ételkészítés során használt anyagokon és eszközökön. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Kocsis, Ildikó (2015) A kén mérési paramétereinek optimálása Optima 8000 ICP-OES készülékkel. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Koller, Nóra Valéria (2013) A Retro cipó savfok vizsgálata. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Koncz, Fanni Adrienn (2015) Csökkentett cukortartalmú és cukormentes lekvárok állományának kialakítása. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Konti, András (2011) Különböző szárítási módok hatása az Origanum és Thymus alapanyagok nem illékony fenolos komponenseire. Diploma Tézis, Budapest Corvinus Egyetem.

Korbel, Krisztina (2013) Étrend-kiegészítők főbb összetevőinek vizsgálata tárolás során. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Kormos, Vivien (2017) A cukortartalom hatása Candida zemplinina törzsek szaporodására és erjesztőképességére. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Korom, Kata Orsolya (2020) Nyomokban glutént tartalmaz – Glutént esetlegesen tartalmazó élelmiszerek analitikai vizsgálata és a hozzájuk kapcsolódó fogyasztói attitűdök felmérés. MSC Diploma Tézis, SZIE Élelmiszertudományi Kar Budapest.

Koszorús, Zoltán (2011) Étkezési paprikafajták összehasonlító vizsgálata fűtetlen fóliasátorban. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Kovács, Barbara (2020) A szénsavas üdítők szén-dioxid tartalmának változása a palackok súlycsökkentésének hatására. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Kovács, Ingrid (2013) Enzimgátlás vizsgálata a cefrézés folyamán gluténmentes gabonamalátáknál. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Kovács, Piroska (2014) Cirokliszt felhasználási lehetőségei gluténmentes pizzatészta fejlesztésben. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Kozma, Eszter (2013) Édesipari gesztenyekrém receptúrájának kifejlesztése. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Krisán, Eszter (2018) A PRISMA statement driven systematic review for the literature of system dynamics reviews of the bioethanol sector. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Králik, Szabina (2015) A vörös lencse magok csíráztatása során végbemenő kémiai változások nyomon követése. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Kurilla, Anita (2014) A hexaploid szilva termékenyülési viszonyait meghatározó lókusz variabilitása. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Lei, Csongor Máté (2020) Brettanomyces élesztők mono- és kevert kultúrás erjesztésének vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Lelovics, Katalin (2021) Tojássárgájalé fagyasztásakor bekövetkező változások vizsgálata különböző pH és sótartalom beállításával. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Losonci, Dániel (2013) Étkezési paprikafajták pultontarthatósági vizsgálata roncsolásmentes módszerek alkalmazásával. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Louw, Paula (2019) Evolution of folate during the malting and roasting of barley malt. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Lovass, Renáta (2015) Édesipari technológiák tömegmérésen alapuló összehasonlítása. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Lovász, Ádám (2014) A málnagyümölcs értékes komponenseinek analitikai vizsgálata kísérlet terv alapján. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Lámfalusy, Tamás (2019) Boszkalid és piraklostrobin fungicid hatóanyagok metabolomikai vizsgálata almában HPLC-MS módszerekkel. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Lázár, Dániel (2021) Etilén postharvest tárolástechnológiai hatásának vizsgálata kertészeti termékek esetében. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Lázár, Viktor (2013) Energiaitalok vizsgálata a népegészségügyi termékadó (NETA) tükrében. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Lázárné Aszódi, Ágnes (2014) Eltérő termesztési területről származó almák összetételének hatása az ágyas pálinka készítésekor. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Lőkös, Lívia Rebeka (2020) Enzimaktivitás mérés, mint a talaj minőségének lehetséges indikátora ökológiai gazdálkodásban. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Magyari, Judit (2017) A paradicsom foltos hervadás vírussal szembeni fogékonyság és ellenállóság vizsgálata Capsicum fajokon. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Mahunka, Nikoletta (2015) A valorigráf és a farinográf mérési eredményeinek összehasonlítása. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Majadi, Mariem (2021) Application of near infrared pectroscopy for the detection of honey dulteration. MSC Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Majzinger, Koppány László (2021) HHP kezelés hatása mangalica szalonna lipid oxidációs folyamataira. MSC Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Mardokic, Ana (2020) Assessment of the effect of storage parameters on the rheological properties of bakery products using a controlled climate chamber. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Mayer, Mónika (2020) A kritikus gyártási paraméterek (CPP) meghatározása az étrend-kiegészítő tabletták bliszter csomagolása esetén. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Mazzag, Dorina (2018) Állati eredetű fehérjeporok oldhatóságának vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Mezei, Bence (2016) Energiaitalok benzoesav és szorbinsav tartalmának meghatározása HPLC-UV módszerrel. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Miskolczi, Anett (2015) A hő és nagy hidrosztatikai nyomású kezelés hatása a tojásfehérje-lé mikrobiológiai stabilitására, minőségi és technofunkcionális paramétereire. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Molnár, Bence (2016) Édesítőszeres 3in1 instant kávé fejlesztése és érzékszervi bírálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Mádai, Valentina (2012) Energiaültetvények tápanyag-kivonásának értékelése néhány fűz és nyár fajta tápelem-tartalmának vizsgálata alapján. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Mátravölgyi, Gergely (2016) A homoktövis lekvárok beltartalmi- és érzékszervi tulajdonságainak változása a tárolás során. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Mészáros, Péter (2019) Étkezési paprikafajták objektív roncsolásmentes postharvest minőségvizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Móczár, Zsuzsanna (2012) Boróka illóolaj és monoterpénjeinek laboratóriumi hatásvizsgálata a környezetkímélő növényvédelem tükrében. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Nagy, Diána (2012) Sólében történő kezelés fiziko-kémiai hatása szárazáru termék érlelése során. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Nagy, Dániel (2021) Kaptán bomláskinetikájának vizsgálata különböző növényvédelmi kezelést követően almában, HPLC-APCI-MS kapcsolt rendszerrel. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Nagy, Dániel (2019) Étkezési burgonya csomagolásfejlesztése : Hőkezelt konyhakész étkezési burgonya minőségváltozásának vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Nagy, Dávid (2014) Enzimgátlás vizsgálata a cefrézés folyamán gluténmentes gabonamalátáknál. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Nagy, Orsolya (2012) A hőmérséklet hatása vákuumszárított meggyporok minőségi paramétereire. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Nagy, Petra (2020) Étrendünkben meghatározó szerepet betöltő teák polifenol tartalmának és antioxidáns kapacitásának összehasonlító vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Nagy, Ádám György (2012) Az α-Astree elektronikus nyelv hőmérséklet függésének vizsgálata és korrekciója. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Namukwambi, Fiina Kaunapawa (2017) Extraction of Tokaji Aszu marc (winery waste) with isopropanol-water solvent. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Nguyen, Thi Minh Ngoc (2021) Effect of nitrogen sources on alcoholic fermentation of apple juice. MSC Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Nusser, Kata (2015) Édes és keserű íz interakciójának vizsgálata kávékban, érzékszervi vizsgálatok alapján. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Nyéki, Flóra (2015) Enzimkezelés hatása bodzalé értékes összetevőire. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Ormándy, Máté (2014) A biogáz, mint megújuló energiaforrás lehetőségei Magyarországon. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Papp, Zoltán (2016) Eper aromakomponenseinek szétválasztása organofil pervaporációval. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Pauza, Katalin (2014) Szamóca és citrom ízű fagylaltok termékfejlesztési lehetőségei termofizikai paraméterek mérésével. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Pető, Gábor József (2020) A borzag pálinka. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Pinterics, Patrícia (2020) Édesítőszerek értékelése technológiai és egészségügyi jellemzőik alapján. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Plasek, Brigitta (2014) Bodzafajták velő félkésztermék előállítására való alkalmasságának vizsgálata. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Puha, Csilla Aida (2020) Szójatejből kinyert peptidek tanulmányozása enzimes és membrán alapú vizsgálatokkal. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Pájtli, Éva (2017) Egy Coniella diplodiella izolátum jellemzése. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Pápai, Anna (2021) A kétpúpú teve (Camelus bactrianus) tejsavbaktérium közösségének vizsgálata. MSC Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Pázmándi, Melinda (2013) Eper aroma kifejlesztése és előállítsa természetazonos és természetes aromaanyagokból. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Radics, Linda Bianka (2015) A biogáz előállítása és felhasználása Tatabányán : a biogáz technológia laboratóriumi mérései. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Reményi, Johanna Ruth (2016) A szűrés hatása a borok polifenol összetételére. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Rábaközi, Kata (2012) A borok tanninjai és szerepük és borászati technológiában. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Saleh, Ahmad Abubakar (2021) Soybean-based bioactive peptides through enzymatic route. MSC Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Savanya, Fanni (2015) Enzimkezelés hatásának vizsgálata a feketebodza-lé szűrhetőségére, és beltartalmára. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Schmidt, Eszter (2019) Energiacsökkentési lehetőségek a csokoládé esetében és termékpiaci trendek. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Ser, Henrietta Magdolna (2016) A hús-páclé arány és a pácolási időtartam hatásának vizsgálata a só diffúziójára aktív ultrahangos pácolás esetén. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Ser, Henrietta Magdolna (2016) A hús-páclé arány és a pácolási időtartam hatásának vizsgálata a só diffúziójára aktív ultrahangos pácolás esetén. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Siklodi, Cecília (2021) Almaecet előállítása és a különböző ecetfajták összehasonlítása minőségi paramétereik alapján. MSC Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Silva, Lectícia Bose (2019) Influence of malt composition on the quality of India Pale Ale beer. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Simkó, Kitti (2015) Erjedés kinetikai vizsgálatok különböző Furmint klónok esetében a Tokaj-Oremus Szőlőbirtok és Pincészet Kft-nél. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Somogyi, Cintia (2018) Baktériumok gátlása természetes antimikrobás anyagokkal. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Sturm, Dóra (2019) Rizspárlat előállításának vizsgálata Koji kultúra alkalmazásával. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Szabó, Bernadett (2012) Édesipari kávékrém komplett receptúrájának kidolgozása. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Szabó, Brigitta (2015) A homoktövis antimikrobás hatásának vizsgálata és alkalmazási lehetősége ehető filmként. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Szabó-Bozsik, Iringó Villő (2018) Citromfűvel dúsított durum bázisú minőségi száraztészta fejlesztése, fizikai- kémiai- érzékszervi jellemzőinek vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Szigedi, Zsófia (2013) Édes savóból készült ricották kezelése nagy hidrosztatikus nyomáson. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Sziklai, Ágnes (2012) Bifidobaktériumokkal erjesztett gyümölcs- és zöldséglevek előállítása, kémiai és mikrobiológiai értékelése. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Szurdok, Marcell (2017) Borok szabad- és összes SO2 tartalmának meghatározása automata titriméterrel : módszerverifikálás. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Székely, András Csaba (2015) Szőlő in vitro merisztématenyésztése vírusmentesítés céljából. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Sándor, Flóra Orsolya (2015) Nanoszűrő membránok vizsgálata különböző laktóztartalmú oldatok szűrésére. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Sümegi, Zsófia (2012) Enzimkezelés és szárítás hatása almatörköly extraktumok polifenol tartalmára. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Tihanyi, István (2013) Az effektív mikroorganizmusok hatása a vizek nehézfémtartalmának eltávolítására laboratóriumi körülmények között. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Tábori, Dóra (2018) Értékes komponensek kinyerése cékla héjából alkoholos extrakcióval. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Tóth, Marcell (2015) 4 deci az új "félliter". Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Tóth, Orsolya (2011) Almatörköly élelmiszeripari mikroorganizmusokra gyakorolt hatása. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Valkó, Petra (2018) Enzimes membránreaktorban történő frukto-oligoszacharid szintézis vizsgálata az enzimkoncentráció függvényében. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Varga, Anikó (2012) Eredetvédett meggy, mint pálinka alapanyag. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Vonyó, Viola (2018) Extrúziós technikával kialakított gyöngyök technofunkcionális tulajdonságainak vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Winismasari, Imtikhanna Dyanuar (2020) Testing the Efficiency of Molecular Markers Designed for Dark Flesh Colour of Sour Cherry. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Yazici, Gizem (2017) Comparison of different vacuum drying and sampling conditions effect on total phenolic compound and antioxidant power of waste Sea Buckthorn (Hippophae rhamnoide L.) and sensory evaluation of Sea Buckthorn tea. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Zsenyei, Patrik (2019) Nagy tisztaságú galakto-oligoszacharidok előállításának vizsgálata tejsavbaktériummal. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Zólyomi, Zsolt (2017) Érlelés komplex vizsgálata : a magyarországi fafajok és oldatainak illat-meghatározása. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Zöldy, András Benedek (2014) Enzimkezelések hatásának vizsgálata feketebodza színezék tartalmára. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Áj, Erika (2018) Emelt antioxidáns kapacitású péksütemény töltelékek fejlesztése. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

A lista elkészültének dátuma: Thu Apr 24 13:48:43 2025 CEST.