Böngészés, Szakterület
- Library of Congress Subject Areas (160)
- T Technology (160)
- TS Manufactures (160)
- T Technology (160)
A
Aczél, Gergő (2015) Az 1-MCP kezelés hatása az 'Angeleno' japán szilva eltarthatóságára. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.
Aouadi, Balkis (2019) Quantification of Multiple Adulterants in Beef Protein Powder by FT-NIR Spectroscopy a Siemens S7 1200 AC/DC/RLY PLC. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.
Apáthy, Csilla (2020) Vegán fehérjekészítmény tulajdonságainak változása tárolás során, különböző csomagolástechnológiák alkalmazása mellett. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.
Aradi, Norbert Péter (2014) A húsos som (Cornus mas L.) gyümölcsének és pálinkájának vizsgálata. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.
Aszman, Nikolett (2017) Mézek HMF tartalmának változása hőkezelés hatására. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.
Asztalos, Fanni (2013) A rezisztens szőlőfajták polifenol-összetételének vizsgálata az érés során a 2010-es évjáratban. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.
Asztalos, Krisztina (2017) Két, eltérő művelésű dióültetvény vizsgálata a környezetkímélő gazdálkodás szempontjából. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.
Aydogdu, Tugce (2017) Reverse hydrolytic activity of mannosidase in commercial enzyme preparation. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.
B
Bacsó, Bence (2020) Malátatörköly-fehérjék extrahálhatóságának a vizsgálata élelmiszeripari enzimkészítmények felhasználásával. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.
Badacsonyi, Boglárka (2019) Édes almacider ízesítése gyógynövénykivonattal. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.
Badics, Katalin (2014) Négy éve "szabad" a pálinkafőzés- hazai bérfőzési helyzetkép primer és szekunder kutatások tükrében (2013). Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.
Baditz, Dávid (2018) Az eltérő hőközlő közegek alkalmazásának vizsgálata sous-vide termékek esetében. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.
Bagi, Lídia (2017) A sör alkoholmentesítésének irodalmi kutatása különös tekintettel a membránműveletek alkalmazási lehetőségeire. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.
Baintner, Dániel (2015) Whisky párlat ultrahangos kezeléssel gyorsított érésének vizsgálata. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.
Bak, Ágnes (2015) Sárgarépa-gyümölcs koktél tejsavas erjesztése. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.
Bakos, László (2021) Nadapi közösségi borászati üzem. Diploma Tézis, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen készült diplomamunka.
Balog, Johanna (2011) Konvencionális és bioméhészetek összehasonlítása Magyarországon. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.
Balogh, Bálint Botond (2019) Liliomfajták időzítési lehetőségei egy családi kertészetben. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.
Bederna, Attila (2015) Takarmány báziselemeinek jellemzése és értékelése tojótyúkoknál a Gyermelyi Tojás Kft-ben. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.
Beke, Andor (2020) Magas minőségű lekvárfélék gyártástechnológiájának tervezése, kisüzem beépítése vegyes vertikumú mezőgazdasági üzembe. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.
Bekeová, Zuzana (2015) Szőlőfeltáró berendezések hatása a must oxigéntartalmára. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.
Benedek, Péter (2008) A reduktív technológia alkalmazása a Mátrai borvidéken. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.
Bereczky, Anna-Ildikó (2021) Az End-Ibo Kft. mézeskalácsa. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.
Bertók, Anita (2018) Szeszipari célú gyümölcstermő ültetvény tervezése működő mezőgazdasági családi vállalkozásban. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.
Bornemisza, Lídia (2019) Bevonómassza reológiája. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.
Botyánszki, Nóra (2016) Ételízesítők összehasonlítása és vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.
Burkus, Norbert (2017) Vörösbor készítési technológiák hatása Merlot szőlőből készült vörösborra és annak polifenol összetételére. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.
Bárczi, Fruzsina (2021) A Dunakanyar szőlészetének és borászatának múltja, jelene és jövője. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.
Békési, Dóra (2021) Különböző hőmérsékleteken kezelt ananász páclé hatása a sertéskaraj minőségére. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.
C
Csala, Dorina Annamária (2020) Nedves pácolással készített bőrös karaj fehérjéinek vizsgálata pácolás és érlelés során. Diploma Tézis, Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar Budapest.
Csapó, Anna Luca (2021) Adalékanyagok hatása az alkoholtartalmú vizes fagylaltok állományára. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.
Csergő, Eszter (2020) Sárgarépa mikrohullámú vákuumszárításának fejlesztése. Diploma Tézis, SZIE Élelmiszertudományi Kar Budapest.
Csizmadia, György (2019) A Venyim Gyümölcse Kertészet gyümölcsfeldolgozó üzemének koncepciója. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült szakmérnöki szakdolgozat.
Csépány, Eszter (2015) A kitozán antimikrobás hatásának vizsgálata. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.
D
D. Nagy, Áron Attila (2016) Sapore ízkovászokból készült termékek vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.
Dancs, Réka (2019) A tételazonosítás szerepe és elemzése a Bonduelle nagykőrösi üzemében. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült szakmérnöki szakdolgozat.
Dancs, Vivien (2018) Ősi likőr receptúrák adaptálása, a kivonatkészítés optimálása. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.
Dankovics, Adrienn (2013) A pác-só és a mikrobiális transzglutamináz enzim együttes hatásának vizsgálata húspép és frankfurti virsli technofunkciós tulajdonságaira. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.
Demaj, Liridona (2021) Comparison of glycerol balance among Starmerella bacillaris (syn. C. zemplinina) Saccharomyces cerevisiae, and Saccharomyces bayanus var. uvarum in response to high sugar stress in must. Diploma Tézis, MATE Szőlészeti és Borászati Intézet Budapest.
Deák, Máté (2015) Rutintartalom növelési módszer kidolgozása a hajdinasör gyártása során. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.
Deák, Nóra Anna (2015) A Szamos Marcipán Kft. új termékének vizsgálata : áthidalhatók a generációs különbségek? Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.
Diófási, Dóra (2018) Rovarőrleménnyel dúsított élelmiszerek fogyasztói elfogadásának vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.
Dobos, Alexandra (2013) Savfok a sütőiparban. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.
Dobos, Attila (2021) Családi borászat kialakítása Egerszóláton szőlészeti és borászati szempontból. Diploma Tézis, MATE Szőlészeti és Borászati Intézet Budapest.
de Jonge, Nóra (2021) Kalácstészta tulajdonságainak változása a cukorcsökkentés hatására. MSC Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.
E
Egerszegi, Máté (2013) Enzimforrás szelektálása alternatív szubsztrátumokon történő fermentációkhoz. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.
Englert, Virág (2016) Szeletelt körte eltarthatóságának növelése kíméletes hőkezeléssel. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.
Erdős, Balázs (2016) Artificial neural network assisted spectrophotometric method for monitoring fructo-oligosaccharides production. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.
F
Farkas, Bendegúz (2017) Tehenészeti telep működésének értékelése. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.
Farkas, Zsófia Diána (2018) Stevia (Stevia rebaudiana Bertoni) alkalmazása almaitalok esetében. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.
Fazekas, Bernadett (2016) A verjus készítése és térhódítása Magyarországon. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.
Fehér, Annamária (2012) Különleges fűszerezettségű mascarpone krémsajttal töltött, tejcsokoládéval bevont bonbon termékfejlesztése. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.
Fódi, Zoltán (2012) Eredetvédett szilvapálinka készítése és vizsgálata. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.
Fótyék, Péter (2014) Adott kapacitású nagy fruktóztartalmú csicsókakoncentrátumot előállító üzem technológiai terve. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.
Füredi-Hujber, Katalin (2021) B-glükozidáz hatású enzimkészítmény kísérleti használata Irsai Olivér szőlőből készült borban. Diploma Tézis, MATE Szőlészeti és Borászati Intézet Budapest.
G
Gajdos, György László (2018) Vörös lencse őrleménnyel dúsított durum bázisú száraztészta minta antioxidáns kapacitásának növelése az optimális konyhatechnológiai feldolgozás kiválasztása mellett. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.
Galkó, Ádám (2015) Tejsavó mikroszűrésének intenzifikálása. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.
Gede, Dániel Márk (2016) Trópusi gyümölcs-aszalványok előállítása kíméletes szárítási technológiával (ananász, papaya). Diploma Tézis, Szent István Egyetem.
Ghdir Chiraz, Ronetta (2020) Application of electronic tongue for detection of heat treatment effect on honey. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.
Gyenes, Patrik (2017) Védőgázok alkalmazása a borászatban. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.
Gyimesi, Luca (2013) A "sous vide" technológia szabályozásának nehézségei és ipari alkalmazásának problémái. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.
Győri, Szilvia (2012) Energiaital gyártás minőségirányítási rendszerének feltételei. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.
Gódor, Dániel (2018) Epres krémméz termékfejlesztése. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.
Gózony, Virág Ágnes (2018) A magyarországi likőripar kialakulása, különös tekintettel a Zwack Unicum Nyrt. gyógynövénylikőrjeire. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.
Gőz, Adrienn (2013) A tápértékjelölés megvalósításának egyes kérdései. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.
H
Halek, Mátyás (2020) Száraz sózással és starterkultúrás pácolással készült sonka minőségi jellemzőinek vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.
Hart, Kitti (2021) Levendula teával dúsított gluténmentes, vegán ostya fejlesztése. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.
Hegedüs, Helga (2015) Szárítási módok összehasonlító vizsgálata cseresznye esetében. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.
Hegedüs, Noémi (2015) Új kajszifajták tárolhatósága. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.
Hegedűs, Anett (2016) Spontán és ko-inokulációs almasavbontás folyamatának és biogén amin termelésének összehasonlítása üzemi körülmények között. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.
Horn-Barta, Attila (2017) 100% Hajdina sör gyártási technológiájának meghatározása. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.
Horváth, Borbála (2013) Borászati tevékenység laboratórium nélkül? Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.
Horváth, Ditta (2012) Összetevők változtatásának hatása a brownie sütemény állományára. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.
Huszti, Márk (2020) Érlelés folyamatának tanulmányozása különböző tósztolású tölgyfa chipsekkel. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.
Hók, Vilmos (2018) Energiagazdálkodás lehetőségei a pálinkafőzdékben. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.
J
Jenes, Violetta (2021) Állománymódosítók hatása alkoholtartalmú vizes fagylaltok minőségére. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.
Juhász, Loretta (2013) Zöldség alapú jégkrém összetételének kidolgozása és fogyasztói fogadtatásának felmérése. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.
Jámbrik-Tóth, Fanni (2020) Újhullámos sörök lepárlása különböző módszerekkel, összehasonlításuk analitikai mérésekkel és érzékszervi bírálatuk. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.
Jármai, Dorottya (2013) A hazai lisztpiac feltérképezése és a lehetséges funkcionális termékfejlesztési irányok fogyasztói vizsgálata. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.
K
Kemecsei, Máté (2020) Szacharóz folyamatos visszaszorulásával a mesterséges édesítőszerek elterjedése, hatásainak vizsgálata a biológiai rendszerekben. Diploma Tézis, Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar Budapest.
Kerekes, Dominika Yvett (2020) Különleges minőségű alkoholos cukorkák gyártástechnológiájának kifejlesztése. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.
Kiss, Erika (2015) Citrusos ételízesítő készítmények termékpalettájának bővítése narancsszósz receptúrájának kidolgozása által. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.
Kiss, Orsolya (2015) Etil-karbamát-, és hidrogén-cianid tartalom alakulása különböző hatásokra pálinkában és etanol-víz elegyben. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.
Kolozs, Krisztina (2021) A csokoládé kombinálása herbákkal és fűszerekkel – termékfejlesztés csokoládé kombinálása herbákkal és fűszerekkel – termékfejlesztés. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.
Korpics, Evelin (2012) A kukoricamaláta cefrézési paramétereinek optimálása. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.
Kovács, Anita (2013) Zab malátázási technológiájának kidolgozása. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.
Kovács, Ingrid (2013) Enzimgátlás vizsgálata a cefrézés folyamán gluténmentes gabonamalátáknál. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.
Kovács, Piroska (2014) Cirokliszt felhasználási lehetőségei gluténmentes pizzatészta fejlesztésben. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.
Kovács, Éva (2021) Kollagénnel dúsított funkcionális élelmiszerek fejlesztésének lehetőségei. MSC Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.
Kurják, Fanni Szabina (2021) Paradicsomsűrítmény beltartalmi értékeinek vizsgálata a gyártási folyamat során. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.
Kállai, Zoltán (2021) Élesztők és aromák esszenciában. Diploma Tézis, MATE Szőlészeti és Borászati Intézet Budapest.
Körmöndi, Máté (2020) Növelt antioxidáns tartalmú tejfehérje-sűrítmény előállítása membránszűrés és enzimes hidrolízis alkalmazásával. Diploma Tézis, Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar Budapest.
Kühn, Dorottya (2021) A vér- és tojáspor állománykialakító hatásának összehasonlítása kevert tésztás süteményben. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.
L
Lassán, Levente (2021) Probiotikus alma és körtelevek előállítása és a probiotikumok életképességének vizsgálata. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.
Lei, Csongor Máté (2020) Brettanomyces élesztők mono- és kevert kultúrás erjesztésének vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.
Louw, Paula (2019) Evolution of folate during the malting and roasting of barley malt. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.
Lugosi-Horváth, Zsófia (2020) Szeletelt batáta szárítmány készítése mikrohullámú-vákuum szárítással. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.
Lóczy-Albert, Zsófia (2021) Tölgyfachips alkalmazása és hatása a vörösborra az érlelési folyamat során. Diploma Tézis, MATE Szőlészeti és Borászati Intézet Budapest.
Lőkös, Lívia Rebeka (2020) Enzimaktivitás mérés, mint a talaj minőségének lehetséges indikátora ökológiai gazdálkodásban. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.
M
Magyar, Krisztián (2014) 1,5-2 t/h gyümölcsvelő- és légyártó vonal technológiai terve. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.
Major, Luca (2019) A zsírmigráció vizsgálata töltött bonbonok esetében, gyorsított tárolási kísérlettel. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.
Markó, Lilian (2012) Basics of Dough Rheology at a Rademaker Bread-line. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.
Mayer, Mónika (2020) A kritikus gyártási paraméterek (CPP) meghatározása az étrend-kiegészítő tabletták bliszter csomagolása esetén. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.
Mentusz, Ádám (2020) Friss és fagyasztott alapanyagú nyers húsok minőségének alakulása nagy hidrosztatikus technológia alkalmazása során. Diploma Tézis, SZIE Élelmiszertudományi Kar Budapest.
Mezei, Bence (2016) Energiaitalok benzoesav és szorbinsav tartalmának meghatározása HPLC-UV módszerrel. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.
Miskolczi, Anett (2015) A hő és nagy hidrosztatikai nyomású kezelés hatása a tojásfehérje-lé mikrobiológiai stabilitására, minőségi és technofunkcionális paramétereire. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.
Molnár, Izabella (2021) Callebaut 811 és Norte Eurocao Haya étcsokoládé összehasonlítása. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.
Molnár, Orsolya (2021) Különböző csomagolású készételek és almalevek mikrobiológiai vizsgálata. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.
Monori, Dóra (2018) A LIEGLandDACHSER Kft. IFS Logistics szabvány szerinti minőségirányítási rendszerének elemzése, javaslatok a rendszer működésének javítására. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.
Mádai, Valentina (2012) Energiaültetvények tápanyag-kivonásának értékelése néhány fűz és nyár fajta tápelem-tartalmának vizsgálata alapján. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.
Mátravölgyi, Gergely (2016) A homoktövis lekvárok beltartalmi- és érzékszervi tulajdonságainak változása a tárolás során. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.
Mátyus, Viktória (2020) Darált sertéshús minőségének vizsgálata hűtőtárolás során. MSC Diploma Tézis, Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar Budapest.
N
Nagy, Diána (2012) Sólében történő kezelés fiziko-kémiai hatása szárazáru termék érlelése során. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.
Nagy, Dániel (2019) Étkezési burgonya csomagolásfejlesztése : Hőkezelt konyhakész étkezési burgonya minőségváltozásának vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.
Nagy, Dávid (2014) Enzimgátlás vizsgálata a cefrézés folyamán gluténmentes gabonamalátáknál. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.
Nagy, Dóra (2017) Cider készítésének tanulmányozása különböző almaösszetétel és élesztők alkalmazásával. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.
Nagy, Gabriella (2021) Útmutató egy vendéglátóipari kisvállalkozás –kávézó – létrehozásához. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.
Nagy, Orsolya (2012) A hőmérséklet hatása vákuumszárított meggyporok minőségi paramétereire. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.
Neczpál, Réka (2020) 3D nyomtatott termék tervezése, alkalmazása az élelmiszeriparban. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.
Nyéki, Flóra (2015) Enzimkezelés hatása bodzalé értékes összetevőire. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.
Németh, Szabina (2021) Különböző kakaóporok összehasonlítása különböző applikációkban. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.
O
Oláh, Csaba (2014) Különleges célú búzadarából készített különböző szemcseméretű őrlemények reológiai paramétereinek vizsgálata. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.
Ondrik, Enikő (2014) Újabban engedélyezett és kísérleti tartósítószerek a borászatban. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.
Oszaczki, Tímea (2018) Azonos technológiai paraméterekkel gyártott száraztészták és alapanyagok közötti összefüggések vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.
P
Papp, Zoltán (2016) Eper aromakomponenseinek szétválasztása organofil pervaporációval. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.
Parcsami, Nóra (2020) Csökkentett energiatartalmú dzsemek előállítása. Diploma Tézis, SZIE Élelmiszertudományi Kar Budapest.
Pauza, Katalin (2014) Szamóca és citrom ízű fagylaltok termékfejlesztési lehetőségei termofizikai paraméterek mérésével. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.
Pető, Gábor József (2020) A borzag pálinka. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.
Pintér, Angelika Dóra (2021) Kistermelői lekvárkészítő üzem növekedési lehetőségei - a fejlődés lehetőségei és korlátjai. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.
Pistár, Ilona Berta (2021) Kollagénnel dúsított gyümölcsital fejlesztése. MSC Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.
Puha, Csilla Aida (2020) Szójatejből kinyert peptidek tanulmányozása enzimes és membrán alapú vizsgálatokkal. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.
Pájtli, Éva (2017) Egy Coniella diplodiella izolátum jellemzése. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.
Pázmándi, Melinda (2013) Eper aroma kifejlesztése és előállítsa természetazonos és természetes aromaanyagokból. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.
R
Rebák, Tibor (2012) Különleges minőségű sörök gyártástechnológiájának modellezése félüzemi körülmények között. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.
Reményi, Johanna Ruth (2016) A szűrés hatása a borok polifenol összetételére. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.
Rózsa, Máté (2021) Gyümölcspárlatok metanolcsökkentési lehetőségeinek tanulmányozása. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.
S
Savanya, Fanni (2015) Enzimkezelés hatásának vizsgálata a feketebodza-lé szűrhetőségére, és beltartalmára. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.
Schmieder, Tamás (2021) Különböző lepárlási technológiák hatása a párlat minőségére. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.
Ser, Henrietta Magdolna (2016) A hús-páclé arány és a pácolási időtartam hatásának vizsgálata a só diffúziójára aktív ultrahangos pácolás esetén. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.
Silva, Lectícia Bose (2019) Influence of malt composition on the quality of India Pale Ale beer. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.
Simkó, Kitti (2015) Erjedés kinetikai vizsgálatok különböző Furmint klónok esetében a Tokaj-Oremus Szőlőbirtok és Pincészet Kft-nél. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.
Sturm, Dóra (2019) Rizspárlat előállításának vizsgálata Koji kultúra alkalmazásával. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.
Szabó, Brigitta (2015) A homoktövis antimikrobás hatásának vizsgálata és alkalmazási lehetősége ehető filmként. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.
Szabó, Dávid (2015) Etilén-glikol újrahasznosításának lehetőségei. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.
Szalczgruber, Miklós (2020) Savanyított káposzta bemutatása és fermentációjának vizsgálata kontrollált hőmérsékleteken. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.
Sümegi, Zsófia (2012) Enzimkezelés és szárítás hatása almatörköly extraktumok polifenol tartalmára. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.
T
Tábori, Dóra (2018) Értékes komponensek kinyerése cékla héjából alkoholos extrakcióval. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.
Tóth, Marcell (2015) 4 deci az új "félliter". Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.
Tóth, Orsolya (2015) Ciabatta fagyasztása, és felengedtetés utáni tulajdonságainak vizsgálata. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.
U
Ujfalusi, Roland (2015) Azonos technológiai paraméterek mellett gyártott tészták fizikai és érzékszervi vizsgálata. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.
V
Valkó, Petra (2018) Enzimes membránreaktorban történő frukto-oligoszacharid szintézis vizsgálata az enzimkoncentráció függvényében. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.
Varga, Anikó (2012) Eredetvédett meggy, mint pálinka alapanyag. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.
Varga, Zoltán (2018) A párlatkészítés története a dualizmus korában, a korabeli parlamenti vita leíratok tükrében. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.
Vonyó, Viola (2018) Extrúziós technikával kialakított gyöngyök technofunkcionális tulajdonságainak vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.
Y
Yazici, Gizem (2017) Comparison of different vacuum drying and sampling conditions effect on total phenolic compound and antioxidant power of waste Sea Buckthorn (Hippophae rhamnoide L.) and sensory evaluation of Sea Buckthorn tea. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.
Z
Zsenyei, Patrik (2019) Nagy tisztaságú galakto-oligoszacharidok előállításának vizsgálata tejsavbaktériummal. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.
Zólyomi, Zsolt (2017) Érlelés komplex vizsgálata : a magyarországi fafajok és oldatainak illat-meghatározása. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.
Zöldy, András Benedek (2014) Enzimkezelések hatásának vizsgálata feketebodza színezék tartalmára. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.
Á
Ács, Piroska Katalin (2021) A magyarországi pezsgőpiac helyzete és kilátásai. Diploma Tézis, MATE Gazdaságtudományi Intézet, Budapest.
Áj, Erika (2018) Emelt antioxidáns kapacitású péksütemény töltelékek fejlesztése. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.