MATER Stud – Egyetemi Szakdolgozatok

Böngészés, Szakterület

Exportálás mint [Atom feed] Atom [RSS feed] RSS 1.0 [RSS2 feed] RSS 2.0
Csoportosítás: Tétel típusa | Létrehozók
Ugrás ide: A['Update/Views:jump_separator' not defined]B['Update/Views:jump_separator' not defined]E['Update/Views:jump_separator' not defined]G['Update/Views:jump_separator' not defined]H['Update/Views:jump_separator' not defined]J['Update/Views:jump_separator' not defined]K['Update/Views:jump_separator' not defined]L['Update/Views:jump_separator' not defined]M['Update/Views:jump_separator' not defined]O['Update/Views:jump_separator' not defined]S['Update/Views:jump_separator' not defined]T['Update/Views:jump_separator' not defined]V['Update/Views:jump_separator' not defined]W['Update/Views:jump_separator' not defined]Z
A tételek száma ezen a szinten: 42.

A

Ambrus, Krisztina (2016) A bor illósav-tartalmának változásai az ecetsavbaktérium tevékenységének függvényében. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Andráskó, Dorottya Zsuzsanna (2021) UHPLC-MS/MS módszer optimalizálása és mintaelőkészítési technikák összehasonlítása mikotoxinok meghatározására vanília mintából. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Antal, Evelin (2018) Nigella sativa olaj, karvakrol és p-cimén antimikrobás hatásának vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Antal, Evelin (2015) A nátrium-glutamát megítélése a köztudatban, összevetve az elmúlt évek tudományos kutatásainak eredményével. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Arjay S. Arnao, Zsanett (2020) Modelling of Solvent Extraction of Valuable Compounds from Tokaji Aszú Marc. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

B

Balogh, Ferenc (2012) A paradicsom beltartalmi értékei és hatásuk az emberi szervezetre. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Balogh, Zsolt (2012) A 2007-es évjáratú furmint borok összetételének és érzékszervi tulajdonságainak vizsgálata. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Balázs, Luca (2020) A 2015-ös évjáratú vörösborok polifenol összetételének meghatározása. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Barabási, Brigitta (2014) Abasár fúrt és ásott kútjainak részletes vízvizsgálatai. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Bartos, Gina (2018) A laktózbontó enzimek régi és új generációja , optimális és gazdaságos felhasználásuk. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Benkó, Anna (2020) A citromsav-adagolás és a nagy hidrosztatikus nyomáskezelés hatása tojáslevek technofunkcionális tulajdonságaira. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Benkő, Julianna (2020) Élesztőgomba minták SEC-ICP-MS technikával történő cinkspeciációs mérési módszerének validálása. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Berczik, Anna Mária (2021) Őszi mák törzsek és fajtajelöltek összehasonlító értékelése. Diploma Tézis, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem.

Berényi, István (2016) Borokból készült párlatok felismerhetősége. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Beszédes, Adrianna (2016) Bőrápolásban használatos növényi olajok. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Bornemisza, Lídia (2019) Bevonómassza reológiája. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

E

Ecsedi, Judit (2014) Bifidobaktériumok poliszacharid bontó enzimeinek vizsgálata. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

Ecsedi, Judit (2016) Étkezési szalonnáról származó élesztőgombák lipolítikus aktivitásának jellemzése. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

G

Ghdir Chiraz, Ronetta (2020) Application of electronic tongue for detection of heat treatment effect on honey. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

H

Herczeg, Csilla (2019) A hő- és HHP kezelés hatása tojáslevek fehérjeszerkezetére és technofunkcionális tulajdonságaira. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Horváth, Tibor (2019) Baktérium készítmények vizsgálata őszi búzában. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Huynh, Thanh Duy (2022) Assessing the genetic diversity of opium poppy (Papaver somniferum L.) cultivars with Start Codon Targeted (SCoT) markers. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

J

Járfás, András Péter (2015) Bifidobaktériumok exopoliszacharid termelésének tanulmányozása. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

K

Kailo, Geremew Geidare (2019) Antioxidant and antibacterial peptide from soybean milk by enzymatic and membrane based process. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Kiss, Attila (2014) Azonos szőlő, különböző élesztők és enzimek : különböző élesztőkkel és tápsókkal erjesztett és enzimekkel kezelt borok összehasonlító vizsgálata. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Kopácsi, Szilárd (2015) ABCG5 és ABCG8 membránfehérjék kifejeztetése és tanulmányozása rovarsejt-bakulovírus rendszerben. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Kozák, Eszter (2021) Emésztmények zsírsav-metil-észter összetételének meghatározása GC-MS módszerrel. MSC Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Krisán, Eszter (2018) A PRISMA statement driven systematic review for the literature of system dynamics reviews of the bioethanol sector. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Kurják, Fanni Szabina (2021) Paradicsomsűrítmény beltartalmi értékeinek vizsgálata a gyártási folyamat során. Diploma Tézis, MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet Budapest.

Körmöndi, Máté (2020) Növelt antioxidáns tartalmú tejfehérje-sűrítmény előállítása membránszűrés és enzimes hidrolízis alkalmazásával. Diploma Tézis, Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar Budapest.

L

Lei, Csongor Máté (2020) Brettanomyces élesztők mono- és kevert kultúrás erjesztésének vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Lámfalusy, Tamás (2019) Boszkalid és piraklostrobin fungicid hatóanyagok metabolomikai vizsgálata almában HPLC-MS módszerekkel. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

M

Mazzag, Dorina (2018) Állati eredetű fehérjeporok oldhatóságának vizsgálata. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Móczár, Zsuzsanna (2012) Boróka illóolaj és monoterpénjeinek laboratóriumi hatásvizsgálata a környezetkímélő növényvédelem tükrében. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

O

Orbán, Petra Anita (2014) Bifidobaktériumok alfa-glükozidáz enzim termelésének vizsgálata. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

S

Sameena, Alam (2021) Assessing the genetic diversity of opium poppy (Papaver Somniferum L.) cultivars with microsatellite (SSR) markers. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

Sziklai, Ágnes (2012) Bifidobaktériumokkal erjesztett gyümölcs- és zöldséglevek előállítása, kémiai és mikrobiológiai értékelése. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

Sándor, Flóra Orsolya (2015) Nanoszűrő membránok vizsgálata különböző laktóztartalmú oldatok szűrésére. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

T

Tóth, Ivett (2013) Bifidobaktériumok antimikrobiális fehérjéinek vizsgálata. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetemen készült diplomamunka.

V

Veréb, Enikő (2018) A cellulózbontó oltóanyagok alkalmazása, a Phylazonit tarlóbontó mikrobiológiai készítmény bemutatásán keresztül. Diploma Tézis, Szent István Egyetem.

W

Winismasari, Imtikhanna Dyanuar (2020) Testing the Efficiency of Molecular Markers Designed for Dark Flesh Colour of Sour Cherry. Diploma Tézis, Szent István Egyetemen készült diplomamunka.

Z

Záborcki, Zita (2014) Bifidobaktériumok fitáz termelésének optimálása. Diploma Tézis, Budapesti Corvinus Egyetem.

A lista elkészültének dátuma: Thu Apr 24 13:48:43 2025 CEST.